KTÜ Tıp Akredite edildi

Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nin (TEPDAD) Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından mezuniyet öncesi eğitimi akredite edilen KTÜ Tıp Fakültesi düzenlenen bir törenle belgesini aldı.Tıp Fakültesi eğitimi b

KTÜ Tıp Akredite edildi

Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nin (TEPDAD) Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından mezuniyet öncesi eğitimi akredite edilen KTÜ Tıp Fakültesi düzenlenen bir törenle belgesini aldı.

Tıp Fakültesi eğitimi boyunca uygulanan amaç ve hedefler, öğrencilerin değerlendirilmesi, öğrenciler, program değerlendirme, öğretim elemanları (Akademik Kadro), eğitsel kaynak ve olanaklar, yönetim ve yürütme, sürekli yenilenme ve gelişim gibi pek çok kriter bakımından değerlendirilen fakültemiz aldığı “Akreditasyon Belgesi” ile dünyada tanınan tıp eğitimi veren ve ülkemizde akredite olan 20 tıp fakültesi içine girdi.

 Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 2 Ekim 2013’de Tıp Fakültesi Prof.Dr.Aydın İnal konferans salonunda yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Suleyman BAYKAL, Prof. Dr. Necati TÜYSÜZ, Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ, Prof.Dr.Yusuf Şevki HAKYEMEZ, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif CİNEL, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Faruk AYDIN, Prof. Dr. Zekeriya ALİOĞLU, bazı dekan ve müdürler ile öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari ve teknik personel ve öğrenciler katıldı.

 Öğrenciler adına bir konuşma yapan Tıp Fakültesi öğrencisi İntörn Dr.Rıfkı SARICA, akreditasyon sürecine katıldığını ve yaşadıklarını anlatarak öğrencilerin Tıp Fakültesi eğitimini standartize etmek ve geliştirmek üzere kurulan özdeğerlendirme kurulu ve daha bir çok kurul ve komisyona öğrencilerin dahil edilmesi öğrenciler tarafından çok olumlu karşılandığını ve kendileri için anlamlı bulduklarını söyleyerek sürecin bundan sonra planlanan şekilde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel