KTÜ Rektörü'nden şaka gibi AKTS açıklaması

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 4 yıl önce bin bir güçlükle getirdiği Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Eki Belgesi (AKTS), ilgisizliğin kurbanı oldu.İlk olarak Haber61.net’in duyurduğu KTÜ’nün AKTS belgesinin iptal edildiği haberi üzerine KTÜ Re

KTÜ Rektörü'nden şaka gibi AKTS açıklaması

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 4 yıl önce bin bir güçlükle getirdiği Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Eki Belgesi (AKTS), ilgisizliğin kurbanı oldu.

İlk olarak Haber61.net’in duyurduğu KTÜ’nün AKTS belgesinin iptal edildiği haberi üzerine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal açıklama yaptı.

DÜNYA STANDARTI

KTÜ’ye eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen'in uzun uğraşları sonucu 2010 yılında alınan AKTS belgesi, gerekli belgelerin tamamlanmaması nedeniyle durduruldu. Uluslararası üniversite standartlarına sahip olduğunun göstergesi bir sistem olan AKTS, KTÜ yönetiminin eksiklikleri nedeniyle denetleyici kurum tarafından iptal edildi.

EKSEKLİK NEDENİYLE

AKTS sisteminin durdurulduğunu belirten KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, ”Belgelerde eksiklik olduğu için AKTS’yi durdurdular. Biz istenilen evraklar yerine daha önce gönderdiğimiz rutin evrakları yolladık. Bu nedenle AKTS belgemiz askıya alındı. Bu geçici bir durum olacağına inanıyorum. Eksikliklerimizi tamamlayıp yeniden başvuru yapacağız. Bu sorunu en kısa zaman içerisinde ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

DAHA ÖNCEKİ HABERİMİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel