KTÜ Öğrenci Konseyi seçimleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrenci konseyi seçimleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Muhammed Muhsin Aksoy üniversite öğrenim gören yaklaşık 55 bin öğrenciyi ilgilendiren konularda açıklamalarda

KTÜ Öğrenci Konseyi seçimleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrenci konseyi seçimleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Muhammed Muhsin Aksoy üniversite öğrenim gören yaklaşık 55 bin öğrenciyi ilgilendiren konularda açıklamalarda bulundu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında seçim takvimiyle ilgili sıkıntıları dile getiren Aksoy, "Karadeniz Teknik Üniversitemizdeki 55 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren KTÜ Öğrenci Konseyi seçimleriyle ilgili bazı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulunurken bu açıklamaların sorunların çözümüne katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Açıklamasında Öğrenci Konseyleri hakkında bilgi veren Aksoy, " Öğrenci Konseyleri 2005 yılına kadar sadece bazı üniversitelerde bulunuyordu.

2005 yılında ise YÖK’e bağlı olarak bütün üniversitelerde Öğrenci Konseyleri kurulması kararlaştırıldı. Aynı zamanda bütün üniversitelerin Öğrenci Konseyi Başkanlarından oluşan Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi de oluşturuldu.

2010 yılına kadar Öğrenci Konseyi Başkanları 1 yıllığına seçilirken 2010 yılından itibaren 2 yıllığına seçilmeleri kararlaştırıldı.

2012 yılının başında da Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi ismi Türkiye Öğrenci Konseyi olarak değiştirildi. Bu konsey ülkemizdeki 172 üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanlarından oluşup ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerini temsil eden YÖK’e bağlı tek resmi oluşumdur" diye konuştu.

Seçimin oldu bittiye getirilmek istendiğini belirten Aksoy, "Bu kapsamda üniversitemizde de bu yıl KTÜ Öğrenci Konseyi seçimleri için bir takvim yayınlandı.

Ancak takvimi incelediğimizde bazı sorunlar dikkatimizi çekti. Bu sorunlara 1 Kasım 2012 tarihinde yapılan faaliyetlerden başlamak istiyorum.

Takvimde geçtiği şekliyle 1 Kasım 2012 tarihinde üniversite seçim kurulu atanıyor, seçim takvimi birimlere gönderiliyor, seçim kurulları oluşturulması için birimlere tebligat gönderiliyor ve seçmen listeleri de birimlere gönderiliyor.

2 Kasım 2012 tarihinde ise seçmen listeleri birimlerde ilan ediliyor. Ardından 5 Kasım 2012 tarihinde adayların başvuruya başlaması ve 6 Kasım 2012 tarihinde de başvuru için son gün olduğu yönünde bilgi veriliyor.

22 Kasım 2012 tarihinde birimlerde seçim, 24 Kasım 2012 tarihinde ise üst birimlerde seçim yapılması şeklinde bilgiler veriliyor. 29 Kasım 2012 tarihinde ise KTÜ Öğrenci Konseyi’nin toplanarak başkanını ve yönetimini seçeceği bilgisi yer alıyor" şeklinde konuştu.

"ADAYLARIN PROJELERİNİ TANITABİLECEK ZAMANLARI YOK"

"Merak ettiğimiz konu, bir günde seçim kurulu oluşturulması ve diğer faaliyetlerin yapılması gerçekten mümkün müdür?" diyen Aksoy, "Diğer merak ettiğimiz konu ise adaylara başvuru için bir gün süre verilmesi ne kadar demokratik bir tutumdur? Seçilen temsilcilerin üst birim temsilcilerini seçerken verilen iki günlük süre ve üst birim temsilcilerinin KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanını seçerken verilen dört günlük süre zarfında adaylar ne kadar birbirini tanıyabilecek? Aday olarak projelerimizi diğer arkadaşlarımıza aktarabilmemiz için o kısa süre bize ne kadar yeterli olacak? Hangi değerlendirmeye göre oy kullanılacak?" ifadelerini kullandı.

Yetkililerin önerilerini dikkate almadığından yakınan Aksoy, "Bir Fakülte Temsilcisi olarak yani bu işlerin içerisinde olan birisi olarak seçimlerden 6 Kasım 2012 tarihinde yani başvuruların son gününde fakülte sekreterimizin beni araması vesilesiyle bilgi sahibi oldum.

Yani aranmamış olsam seçim başvurularının başladığından benim de haberim olmayacaktı.

 Aynı gün takvimi inceleyip gerekli araştırmaları yaptıktan sonra sizlerle paylaştığımız eksik noktaları ve mevcut süreçten sonra yapılabilecek örnek bir seçim takvimini 7 Kasım 2012 Çarşamba günü yazılı olarak Rektörlüğümüze ilettik.

 Yine aynı gün Öğrenci Konseylerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz beyden randevu talebinde bulunduk.

Kendisi randevu talebimizi geçtiğimiz gün kabul edip bizi çağırdılar. Çok kısa süren görüşmemizde konuları kendisine aktardık ancak bu süreçten sonra yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler.

Bunun üzerine kendilerine, kendilerinin de seçimle göreve geldiklerini yapılan bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik; ancak yine olumlu bir cevap alamadık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel