KTÜ işçilerinin direnişi sürüyor

 Farabi Hastanesi’nde yılbaşında tasarruf nedeniyle çıkartılan 85 taşeron işçi, geri dönüş davası açarken konuyla ilgili bugün Trabzon Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı. İş Mahkemesi’nde bugün 5 işçinin geri dönüş için açtığı dava görülürken, K

KTÜ işçilerinin direnişi sürüyor

 

Farabi Hastanesi’nde yılbaşında tasarruf nedeniyle çıkartılan 85 taşeron işçi, geri dönüş davası açarken konuyla ilgili bugün Trabzon Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.
 
İş Mahkemesi’nde bugün 5 işçinin geri dönüş için açtığı dava görülürken, KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. İşten çıkartılan işçilerin yer aldığı basın açıklamasında İkinci, “31 Aralık günü haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan taşeron işçilerin mücadelesinde yeni bir dönem getirildi. Yaklaşık olarak 5 aydır her türlü olumsuzluğa, baskı ve engellemelere karşın sürdürdüğümüz mücadelede maalesef taleplerimiz yönetenler tarafından karşılanmadı, görmezlikten gelindi. Burada görülen dava sıradan bir dava değildir.
 
Bugün burada asgari ücretle ailelerini geçindirmeye, çocuklarını okutmaya çalışan insanların düşleri yargılanacak, geleceklerin davası görülecek. Bugün burada yalnızca KTÜ Farabi Hastanesi’nden işten çıkartılan işçilerin davası görülmeyecek. Bu dava emeği ile geçinen, güvenceli iş ve ücret isteyen tüm emekçilerin davasıdır. Yürüği eşitlikten, adaletten, insanca yaşamdan yana tüm kesimler, emekçiler ile birlikte pür dikkat bu davayı izlemektedir. Biz bu davayı kamu vicdanında kazandık. Bugün burada görülecek olan insanlık ve vicdan davasında adaletin terazesinin şaşıp şaşırmayacağını göreceğiz. İstiyoruz ki bu davada adalet kazansın, hukuk kazansın, demokrasi kazansın. Adalete olan zedelenmiş güvenler tazelensin, umut kazansın” dedi.
 
Basın açıklamasında yer alan işçiler “İşimizi geri istiyoruz” şeklinde slogan atarken, işten çıkartılan 85 işçiden çoğunun büyük bir bölümü dava açtığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel