Koyunların yardımına belediye koştu

Ordu'nun Akkuş ve İkizce ilçelerinde kar yağışı sonrası kapanan yol nedeniyle yemi biten yaklaşık 500 koyuna, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 10 saatlik çalışma sonucu yem ulaştırıldı.Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesi Osmancık Mahall

Koyunların yardımına belediye koştu

Ordu'nun Akkuş ve İkizce ilçelerinde kar yağışı sonrası kapanan yol nedeniyle yemi biten yaklaşık 500 koyuna, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 10 saatlik çalışma sonucu yem ulaştırıldı.

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesi Osmancık Mahallesi'nde Lütfullah Gül'e ait 200 koyun, kapanan yol nedeniyle mahsur kaldı. 

Kar nedeniyle bir süre sonra yemi biten hayvanlarına yem götüremeyen Gül, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. 

Ekiplerce 3 saatlik bir çalışma sonucu yolun tekrar ulaşıma açılmasıyla mahsur kalan koyunlara yem ulaştırıldı. 

Lütfullah Gül,  yaptığı açıklamada, 10 yıldır hayvancılık yaptığını belirterek, kar yağışı sonrası ilçe merkeziyle irtibatlarının kesildiğini söyledi.

Hayvanlarına yem götüremeyince yardım istediğini anlatan Gül, "Koyunların yemi bitti ve aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. İmdadımıza Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti ve yolu açarak hayvanlarıma yem ulaştırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

- İkizce'de 300 koyuna 10 saatlik çalışma sonrası ulaşıldı 

İkizce ilçesinde ise bölgede yer yer 1,5 metrenin üzerine çıkan kar nedeniyle Ali Rıza Öksüz'e ait 300 koyun, Çorak Mahallesi'nde mahsur kaldı. 

Kar nedeniyle ilçe merkezine ulaşamayan ve hayvanlarına yem götüremeyen Öksüz'ün yardım talebini değerlendiren belediye ekipleri, 10 saatlik çalışmayla yolu açarak bölgeye hayvanlar için  yem götürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel