Köylerde yol-su sorunu kalmayacak

KÖYDES Projesi 2013 yılı 2.İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik A Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Recep Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Genel

Köylerde yol-su sorunu kalmayacak
KÖYDES Projesi 2013 yılı 2.İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik A Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Recep Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, İlçe Kaymakamları ve ilgili daire amirleri katıldı.
 
Vali Kızılcık, yapılan toplantının amacından bahsederek, “2005 yılından bu yana uygulanan KÖYDES projelerinin amacına uygun olarak uygulanması ve kırsaldaki yol ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için bu toplantıyı düzenledik. Trabzon olarak 2013 yılı ödeneğimiz 15 milyon 721 bin TL’dir. Bu ödeneğin merkez ilçe ve ilçelerimize paylaştırılmasını daha önce kararlaştırmıştık. Bu ödenek ile toplam 348 adet proje yapılmaktadır” dedi.
 
KÖY YOLLARI İÇİN 13 MİLYON ÖDENEK
 
15 milyon 721 bin TL’lik ödeneğin 13 milyon 261 bin TL’sinin köy yolları için ayrıldığını ifade eden Vali Kızılcık, “Bu ödenek ile köy yollarında 299 adet projeyi hayata geçireceğiz. Geri kalan kısmı yani 2 milyon 231 bin TL’lik kısmını da kırsaldaki içme suyu ihtiyacının karşılanması için ayırdık. Bununla da 49 adet proje hayata geçirilecek. Akaryakıt ve asfalt bakımı için de 3 milyon civarında bir para ayırdık. 2013 yılı içersinde bakanlığımızın göndermiş olduğu 15 milyon 721 bin TL ile köy yolları standardını arttıracağız ve içme suyu ihtiyacını da karşılamış olacağız” dedi.
 
15 MİLYON TL BORÇLANMA KARARI ALINDI
 
Yeşilyol projesi kapsamında yayla yollarının standardının arttırılması için 5 milyon TL gönderildiğini de hatırlatan Vali Kızılcık, “Bunun ihaleleri yapıldı. Bugünlerde onların da inşaatı devam edecek. Ayrıca İl Özel İdaresi olarak köy yolları ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için İller Bankası’ndan 15 milyon TL borçlanma kararı alındı. Böylece 15 milyon TL’lik bir ek ödenek ile de köy yollarımızın standardını yükseltmiş ve içme suyu ihtiyacını karşılamış olacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler