Kosva Büyükelçisi Samsun'da

Kosova Büyükelçisi Avni Sipahi, Samsun’un Bafra ilçesinde Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Katırcı’yı makamında ziyaret etti.Bafra Kosovalılar Derneği tarafından Bafra’ya davet edilen Kosova Türkiye Büyükelçisi Avni Sipahi, dernek başkanı Seba

Kosva Büyükelçisi Samsun'da

Kosova Büyükelçisi Avni Sipahi, Samsun’un Bafra ilçesinde Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Katırcı’yı makamında ziyaret etti.

Bafra Kosovalılar Derneği tarafından Bafra’ya davet edilen Kosova Türkiye Büyükelçisi Avni Sipahi, dernek başkanı Sebahattin Gündüz ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Kosovalılar Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle bir süre sohbet eden Büyükelçi Avni Sipahi, belediye binasına geçerek Başkan Şahin’i makamında ziyaret etti.

Konuk Büyükelçi ve Dernek üyelerini makamında karşılayan başkan Şahin, şöyle konuştu: “Ülkemizde Kosova Büyükelçisi olarak bulunan Avni beyi burada ağırlamak ve görmekten sonsuz mutluluk duyuyoruz. Geçmişte görüldüğü gibi Bosna’da Kosova’da bir savaş olduğunda bütün Türk milleti yanlarında ve arkalarında oldu. Geçmişe dayalı bağlar olduğu için bunu hiç kimse yok edemeyecektir. Kosova Cumhuriyeti kurulduktan sonra iki ülke arasındaki bağlar daha da güçlendi. İki milletin kardeşliği daha da güçlenecektir. Türkiye ne kadar güçlü olursa, Balkanlar o kadar emniyette olur.”

Yakın ilgiden dolayı Başkan Şahin’e teşekkür eden Büyükelçi Avni Sipahi de şunları söyledi: “İyi ilişkiler içerisindeyiz. Bizim orada bildiğimiz bir laf vardır. ‘Biz bağımsızlığımızı etrafımızdaki dostlarımızla beraber ilan ettik’. Türkiye yakın bir ülke ve yardım etmeye devam ediyor. Bunu daha da güçlendiren şey aslında bizim burada olan hemşehrilerimiz de böyle inanmakta. Bizim orada Türk azınlığı var. Bu dostluğun pekişmesinde büyük rol oynamaktadırlar.”

Belediyenin ardından Kaymakam Ali Katırcı’yı makamında ziyaret eden Büyükelçi Sipahi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir ülke olduğumuz için aslında yatırımlar için büyük fırsat var. Aynı zamanda genç nüfusumuz var. Gelecekte iş birliği açısından daha güzel bir şekilde yapılabilir. Sizler de bizleri ziyaret etme fırsatı bulursunuz.”

Büyükelçi Sipahi ve Başkan Şahin birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaymakam Ali Katırcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı ziyaret ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Büyükelçi Sipahi, Kaymakam Ali Katırcı’ya Kosova ile ilgili hediyeler takdim etti. Daha sonra kaymakamlık binasından ayrılan Büyükelçi Sipahi, Kuş Cenneti’ni ziyaret ettikten sonra Bafra’dan ayrıldı.

20130921aw000436_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel