Koskoca köyde tek başına yaşıyor!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Akpınar köyünde yaşayan 60 yaşındaki Sabire Ermiş, yazın 70 haneye ulaşan köyde kış aylarında hayvanları ile tek başına kalıyor.Eşini 3 yıl önce kaybeden ve o yıldan itibaren kış aylarında köyde tek başına 20 büyük baş hayvanı

Koskoca köyde tek başına yaşıyor!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Akpınar köyünde yaşayan 60 yaşındaki Sabire Ermiş, yazın 70 haneye ulaşan köyde kış aylarında hayvanları ile tek başına kalıyor.

Eşini 3 yıl önce kaybeden ve o yıldan itibaren kış aylarında köyde tek başına 20 büyük baş hayvanı ile birlikte kalan Sabire Ermiş, odununu da kendisi kırıyor, hayvanların bakımını da ilerlemiş yaşına rağmen kendisi yapıyor.

Aslen Trabzonlu olan 7 çocuk annesi Sabire nine, çocuklarının ekmek parası için il dışına çıktığını, eşinin vefatından sonra köyde kış aylarında tek başına kalmaya başladığını belirterek, hayvanlara bakmak için köyde kaldığını söyledi. Eski ve tek göz odalı evinde yaşam mücadelesi veren Sabire nine, köyde yalnız yaşadığını, başka bir yere gitme durumunun olmadığını ifade etti. “Çocuklarım ekmeklerinin peşine gitti. Burada dursun da aç mı kalsınlar” diye konuşan Sabire nine, sağlıklı iken 20 hayvanı tek başına bakabildiğini fakat bu sıralar rahatsızlandığı için oldukça zorlandığını söyledi.

Hayvanları emanet ahırda baktığını da ifade eden Sabire nine, hayvanlara verecek ot bulamadığı için havanın da müsait olmasını fırsat bilerek hayvanların bu mevsimde dağda otladığını anlattı.

HAYVANLARI İÇİN OT, KENDİSİ İÇİN YAKACAK İHTİYACI VAR

Eşinin Bağkur emeklisi olması nedeniyle kendisine yetecek kadar gelirinin olduğunu belirten Sabire Ermiş, yakacak sıkıntısının olduğundan da bahsetti.

Kış mevsiminde çocuklarının okulu nedeniyle köyüne yakın olan Kabaköy’de oturan köy muhtarı Eyüp Aydın, mutlaka her hafta Akpınar köyüne giderek Sabire Ermiş’in halini hatırını soruyor. Aydın, Sabire ninenin 2 yıldır kış aylarında mağdur, güç imkanlarla köyde yaşadığını söyledi. Sabire nineyi “emekçi” olarak tanımlayan muhtar Aydın, “Hayvancılık adına zor şartlarda fedakarlık yapıyor. Yaptığı takdir edilecek bir şey. Çoluk çocuğu var ama diğer illerde olduğu için Sabire annemizde köyden ayrılmak istemiyor. Köyde yaşamak istiyor ama kış aylarında çok yalnız. Yazları 60-70 haneyi bulan kalabalık bir köy ama kış mevsiminde maalesef sadece Sabire annemiz kalıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel