Koray Aydın'dan şampiyonluk benzetmesi

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Lojistik Merkez’in Çamburnu’na yapılmadan Of-İyidere Vadisi’ne kaydırılmasına yönelik çalışmaları çok ağır sözlerle eleştirdi.Aydın, “Ulaşım yollarının merkezi Trabzon tasfiye edilerek lojistik Of - İyidere’ye kaydırı

Koray Aydın'dan şampiyonluk benzetmesi

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Lojistik Merkez’in Çamburnu’na yapılmadan Of-İyidere Vadisi’ne kaydırılmasına yönelik çalışmaları çok ağır sözlerle eleştirdi.

Aydın, “Ulaşım yollarının merkezi Trabzon tasfiye edilerek lojistik Of - İyidere’ye kaydırılırsa karşılarında çok sert bir muhalefet bulacaklardır. Onlara bu yanlışlarını düzeltme fırsatı veriyoruz. Trabzonspor’un kupası da elinden böyle alınmıştır” dedi.

MHP Trabzon Milletvekili ve eski bakan Koray Aydın, Lojistik Merkez’in Çamburnu’na yapılmadan Of-İyidere Vadisi’ne kaydırılmasına yönelik çalışmaları sert bir şekilde eleştirerek, “Bu proje böyle saçma sapan bir şekilde İyidere’ye doğru kaydırılarak yürütülürse karşılarında çok sert bir muhalefet bulacaklarını şimdiden ihtaren onlara duyuruyorum” diye konuştu.

Koray Aydın, “Ulaşım yollarının merkezi Trabzon’dur. Bu tarihi bir gerçektir. Aynı zamanda İpekyolu’nun merkez noktalarından biridir Trabzon. Oluşmuş, yapılmış aksları ile zaten bir lojistik özelliği de vardır. Çamburnu’nun lojistik merkez olması için yatırıma ihtiyaç yoktur. Bilindiği gibi buranın etüt ve proje faaliyetleri bizim iktidarımız döneminde o zamanki milletvekilimiz Nail Çelebi tarafından başlatıldı. O süreç devam etti ve tamamlandı. Bugün itibariyle Çamburnu Lojistik Merkez için hazır bir yerdir. Şimdi Lojistik Merkez’in Trabzon’a kurulacağı da Trabzon’un AKP’li milletvekilleri ve yetkilileri tarafından söylenmiştir. Biz bu yeni duruma kadar bu durumun böyle olacağını biliyorduk. Yeni bir durumla karşı karşıyayız. AKP’de bütün işler el yordamıyla olmaktadır. Başbakan, Rize’ye geçerken yanındaki birine ‘Yahu bu İyidere lojistik için uygun bir yerdir’ demesi bile yeterlidir. Zaten öyle olmuştur. Yani artık bu söz üzerine sorgu da bitmiştir. Bu söz üzerine laf söyleyecek biri de yoktur. Sanki böyle bakarsan her şey bitmiştir gibi bir algı ortaya çıkar” dedi.

ŞAMPİYONLUK KUPASI DA BÖYLE ALINDI

Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi bütün bölge siyasetçileri de sanki böyle ağızlarına biber sürüleceği korkusuyla çıt bile edemezler bundan sonra. Bu neye benziyor? Bu tıpkı Trabzonspor’un şampiyonluğunun Başbakan tarafından emirle kurdurulan Demirören Federasyonu tarafından gasp edildiği gibi bir durumla Trabzon karşı karşıyadır. Şimdi herkes nasıl şampiyonluğun Başbakan tarafından alınıp federasyon aracılığıyla Fenerbahçe’ye verilmesinde nasıl bir söz söyleme cesareti bulamamışsak şimdi de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Bu iki durum birbirine benzerdir.

Tabiri caizse şu an AKP tarafından ses çıkmayacak belli oldu. Hepsi süt dökmüş kedi gibi susacaklar, oturacaklar. Başbakan’ın sonra bu böyle değildir. Tarihi gerçekler de vardır. Burada hazır bir yer de vardır. Demekten bile imtina edeceklerdir. Bu durumu Trabzonlu olarak kabul etmemiz mümkün mü? Mümkün değil. Bunu kabul edemeyiz. Çünkü ulaşım merkezi bir lojistik merkezi oluşturmak geçerken, ‘Yahu şura da uygunmuş’ denilerek karar verilecek bir konu değildir. Bu ciddi bir konudur. Trabzon’un bu merkezi özelliğini tarih teyit etmektedir. Bugün de devam etmektedir. ‘Şurayı da dolduracağım, arkasında da Ovit Tüneli var. Aks açacağım’ diyerek kendi kendinize yeni bir ulaşım merkeziyle bunu ilişkilendirmek, el yordamıyla bu işi yapmak demektir” dedi.

BU YANLIŞI DÜZELTME FIRSATI VERİYORUZ

Çamburnu’nun Lojistik Merkez yapılmaması halinde AKP’nin karşısında çok sert bir muhalefet bulacağını belirten Aydın, “Çamburnu en uygun yerdir. Bunun devamı yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Bunlardan biri Erzincan-Trabzon Demiryolu hattıdır. Bu hat iktidar tarafından konuşulmuş ama şimdiden rafa kaldırılmış ve konuşulmayan bir konu haline gelmiştir. Aynı şekilde Hopa-Batum Demiryolu Hattı da oluştuğunda bundan bütün bölge faydalanacaktır. Olayı böyle değerlendirerek Trabzon’un geleceği açısından çok önemlidir. Şimdi burada iktidar partisi siyasetçilerine büyük görev düşüyor.

Hopa-Batum Demiryolu Projesi, Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi ve pergelin ucunun bulunduğu Çamburnu Lojistik Merkezi bütün halinde tamamlanması halinde Trabzon ve çevresindeki bütün iller bundan faydalanacak, bu bölgede bulunan illerin gelişimine de büyük katkı sunacaktır. Başbakan’a bu çerçevede bir sunum yapılmalı ve bu hatadan dönülmesi için evvela mevcut iktidar yerel siyasetçilerin devreye girmesi lazımdır. Yapmazsalar ne olur? Yapmazsalar karşılarında çok büyük bir dirençle karşılaşacaklardır.

Bu direncin organizatörlüğünü de biz MHP olarak yapacağız. Ama biz işe evvela muhalefet gözüyle her şeyi eleştiren bir anlayışla değil, evvela iktidar partisine bu yanlışı bir düzeltme imkan ve fırsatı verip onların bu konuda adım atmalarını bekleyeceğiz. Yapılmaz ve bu proje böyle saçma sapan bir şekilde İyidere’ye doğru kaydırılarak yürütülürse karşılarında çok sert bir muhalefet bulacaklarını şimdiden ihtaren onlara duyuruyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel