Koray Aydın Trabzon'da partililerle konuştu

 MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, bazı çevrelerin sokağı art niyetli olarak kullanmak isteyebileceğini, ancak hiçbir niyet ve arzuya MHP'yi yem etmeyeceklerini söyledi. Başkanlık yarışını kaybettiği genel kurulun ardından memleketi Trabzon'a dün ilk

Koray Aydın Trabzon'da partililerle konuştu

 

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, bazı çevrelerin sokağı art niyetli olarak kullanmak isteyebileceğini, ancak hiçbir niyet ve arzuya MHP'yi yem etmeyeceklerini söyledi.
 
Başkanlık yarışını kaybettiği genel kurulun ardından memleketi Trabzon'a dün ilk kez gelen Aydın, bugün de basın mensupları ile buluştu. Siyasi Partiler Yasası'yla ilgili eleştirilerde bulunan Aydın, genel başkan olsaydı ilk yapacağı işlerden birisinin de bu yasanın değişimi için çalışmak olacağını dile getirdi.
 
Bu zamana kadar parti içerisinde birçok görevde bulunduğunu anlatan Aydın, hiç bir zaman MHP fikriyatıyla kavgalı olmadığının altını çizdi. Her zaman parti politikalarına bağlı olarak siyaset yaptığını anlatan Aydın, bundan sonra da bu tavrının devam edeceğini kaydetti. Parti içi sorunları gerekli platformlarda dile getirmeye devam edeceğini dile getiren Aydın, bunu kapılar arkasında yapmayacağını belirtti.
 
Kongre sürecinde yürüttükleri 'fikirde öze dönüş hareketinin' Türkiye'nin her yerinde kabul ve destek gördüğünü ifade eden Aydın, yarışı ise demokratik olmayan tutumlardan dolayı salonda kaybettiğini savundu. Kongredeki oyunu 650-700 civarında beklediğini söyleyen Aydın, "Ben başarmıştım aslında. İdealist, hesap yapmayan kadrolar bizimle birlikteydi. Ülkesine aşkla bağlanan kişiler benimle birlikteydi. Kişisel beklentiler üzerine siyaset yapanlar ülkenin önünü tıkıyor. Eğer ben genel başkanlığı kazansaydım bundan en büyük zararı AKP görecekti. En az yüzde 10'luk bir kayıp yaşayacaklardı." ifadelerini kullandı.
 
Aydın, genel merkezin bundan sonraki süreçte kendisini ve Trabzon'u tasfiye edip etmeyeceğine dair bir soru üzerine de böyle bir şeyi beklemediğini kaydetti. Bunu yapacak olanın kendisine zarar vereceğini ileri süren Aydın, "Böyle bir ihtimali sıfır olarak görüyorum. Böyle bir adım sadece Trabzon'da değil, Türkiye genelinde çok ciddi bir tepki görür. Bana karşı atılacak böyle bir adamın ülke geneline yansıması olur." dedi.
 
Bir basın mensubunun başkanlık yarışı sürecinde 'meydanlara, sokağa ineceği' sözlerini hatırlatması üzerine de MHP'li Aydın, kendisini kimsenin kullanamayacağını ifade etti. Sokaktan kastının halkın arasında siyaset yapmak olduğunu belirten Aydın, "Bu konuda bazı önyargılar olabilir. Bazıları da sokağı art niyetli olarak kullanmak istiyor olabilir. Ama biz hiçbir niyet ve arzuya MHP'yi yem etmeyiz, onlar geçecekler." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel