Kop Tüneli ihaleye çıkıyor!

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tüneli ihalesinin ağustos ayının ilk haftası yapılacağını söyledi.Milletvekili Bünyamin Özbek, partisinin il teşkilatında düzenlediği toplantıda, Bayburt'un dört dağ arasında kalmış bir şehir olduğunu beli

Kop Tüneli ihaleye çıkıyor!

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tüneli ihalesinin ağustos ayının ilk haftası yapılacağını söyledi.

Milletvekili Bünyamin Özbek, partisinin il teşkilatında düzenlediği toplantıda, Bayburt'un dört dağ arasında kalmış bir şehir olduğunu belirterek, bu dağların kış şartlarında çetin bir durumu ortaya koyduğunu vurguladı.

Havaalanı olsun, eğitim olsun, hastane olsun Bayburt'un Erzurum'u fazla kullanan bir şehir olduğunu dile getiren Özbek, "Bizim Erzurum'la bağlarımız çok güçlüdür. Maalesef bir Kop Dağı var aramızda. İnşallah Kop Dağı'nı da artık ortadan kaldırıyoruz. Tünel ile inşallah Kop Dağı'ndan bir geçiş yapacağız. 2 Ağustos'ta bunun ihalesi yapılacak. Artık ulaşım açısından Trabzon'a giderken Araklı Tüneli ile gideceğiz. Erzincan'a giderken standartları yüksek bir yol ile gideceğiz. Erzurum'a giderken Kop Tüneli ile gideceğiz. Gittiğimiz yollar da artık satıh asfalt değil de sıcak asfaltla olacak. " dedi.

Milletvekili Özbek, birlik ve beraberlik içerisinde Araklı Tüneli'nin yapımına başlandığını ifade ederek, "Bu tünel ile Trabzon'a 100 kilometre ile ulaşılabilecek. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah 3 yıl içerisinde de bitmiş olacak. Artık Vavuk ve Zigana dağlarından kurtulmuş olacağız. Bu ulaşım açısından çok önemliydi. " diye konuştu.

Konuşmasında, son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Milletvekili Özbek, "Terör minimize edilmeli. Türkiye bir daha şehit haberleri ile uyanmamalı. Türkiye'nin içi kan ağlıyor. 30 yıldır bir kamburumuz var. Bu hala bitmedi. Kararlılıkla terörle mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Terörle siyaset yapılmaması gerekiyor. Türkiye'de kardeşlik ruhunu önplana çıkaracaksak siyaseti bir kenara bırakmalıyız. " diye konuştu. Özbek, ayrıca, profesyonel ordunun terörde daha başarılı olacağını vurguladı

TBMM'de oluşturulan komisyonlardan, tarım ve çevre komisyonlarında görev aldığını dile getiren Milletvekili Bünyamin Özbek, "Seçim öncesi tarım, Üniversite ve yayla turizmi olarak 3 ana hedef seçtik. Aydıntepe Yaylası için bir asfalt yol çalışması yapıyoruz. Yaylalarımıza ulaşmamız gerekiyor ki yaylalarımızın nüfus yoğunluğunu artıralım. Aydıntepe Göleti çok güzel oldu. O yol yapıldıktan sonra orada değişik kültürel faaliyetlerde de bulunacağız. Bayburt açısından da bu verimli bir yayla turizmi haline gelecek. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler