Komik savunma!

 Trabzon’da 6 ay önce meydana gelen bir tartışmaya müdahale eden Çevik Kuvvet polislerinin kucağında 1,5 yaşındaki çocuğu olan Ebubekir Bıyıklı’yı biber gazı sıkarak darp etmeleri günlerce konuşulmuştu. Yaşanan bu olay sonrasında mahkemelik olan taraflard

Komik savunma!

 

Trabzon’da 6 ay önce meydana gelen bir tartışmaya müdahale eden Çevik Kuvvet polislerinin kucağında 1,5 yaşındaki çocuğu olan Ebubekir Bıyıklı’yı biber gazı sıkarak darp etmeleri günlerce konuşulmuştu. Yaşanan bu olay sonrasında mahkemelik olan taraflardan 5 polis memuru görülen dava verdikleri ifadede,” Biz dövmedik kendi kendine dövdü” diye kendilerini savundu.
 
KENDİSİNE ZARAR VERMESİNİ ÖNLEDİK
 
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay sonrasında tarafların şikâyetlerinin ardından karşılıklı davalar açıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 5 polis memurunun Ebubekir Bıyıklı aleyhinde yaptığı “görevli memura mukavemet” şikâyeti andından 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşmasında taraflar hazır bulundu. Mahkemede sanık sıfatıyla ifade veren Ebubekir Bıyıklı, polislerin kucağında çocuğu olduğu halde kendisine biber gazı sıktıklarını, daha sonra kendisini kelepçeleyerek dövmeye başladıklarını belirtti. 
 
Bıyıklı’dan sonra ifade veren 5 polis memuru da bire bir aynı ifadeyi verdi. Verilen ifadede,”Olay yerine görevli olarak gittik. Orada bir arbede yaşandı. O sırada Ebubekir Bıyıklı 15 metre uzaklıktaki çocuğu alarak biber gazı sıkılmış alana geldi. ‘çocuğa biber gazı sıkıyorlar’ diye bağırmaya başladı. Sonra kendini yere attı. Kafasını duvarlara ve yerlere vurmaya başladı. Bizde onu kelepçeledik, kendisine zarar vermesini önledik. Biz ona vurmadık” dediler. 
 
Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Öte yandan Ebubekir Bıyıklı önceki hafta gittiği Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor sonrasında, 5 polis hakkında dava açılacak.
 
Kaynak : Karadeniz'den Sonnokta 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler