Koleksiyoner'den anlamlı bağış

 Rize'de bir koleksiyoner, biriktirdiği 3 binden fazla antikayı Rize Valiliği'ne bağışladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Rize'de antika eser biriktiren Murat Hutoğlu'nun 80 yıllık ömründe 3 binden fazla eserden oluşan koleksiyonunu, muhafaza ve te

Koleksiyoner'den anlamlı bağış

 Rize'de bir koleksiyoner, biriktirdiği 3 binden fazla antikayı Rize Valiliği'ne bağışladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Rize'de antika eser biriktiren Murat Hutoğlu'nun 80 yıllık ömründe 3 binden fazla eserden oluşan koleksiyonunu, muhafaza ve teşhiri için vefatından 2 gün önce valiliğe teslim etme kararı aldığı belirtildi.

Biriktirdiği eserler için özel şahıslar tarafından kendisine teklif edilen parayı kabul etmeyen Hutoğlu'nun ağır hasta olması nedeniyle eserleri oğlu Hasan Hutoğlu aracılığıyla Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ilettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Murat Hutoğlu'nun bu arzusu, ölümünden 2 gün önce 20 Ocak Cuma günü oğlunun Valilik makamında Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu ziyaretinde iletilmiştir. Yapılan görüşme esnasında oğlu, 'babam bir ömür boyunca biriktirdiği ve özenle koruduğu yöresel eşyaları, hastalığının çok ilerlemesi yüzünden ilimizde kurulacak olan bir müzeye karşılıksız olarak bağışlayacağını bildirdi. 250'si Rize Müzesince kayıt altına alınan koleksiyonunu, gelen maddi teklifler karşısında asla satmayı düşünmemiş, Rize'nin hizmetine sunmayı amaçlamıştır. Adının yaşatılacağı bir yer olursa elimizdeki tüm koleksiyonu ilimize bağışlamaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Vali Hacımüftüoğlu, bir ömür harcanarak elde edilen eserlere sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu bildirerek, şunları dile getirdi: "Hutoğlu ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Vatandaşımızın bu isteği bizi sevindirmiştir. İlk önce koleksiyondaki parçaların kayıt işlemi için envanter çalışmasını yapacağız. Rize Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü ile görüşerek koleksiyonun nerede teşhir edileceğini karara bağlayacağız. Erdemli ve onurlu davranışından dolayı aileyi tebrik ediyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler