Köktaş; ''Biz hizmet yaparak devrim yapıyoruz'' .

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bazıları devrimciliği, darbecilikle eşit tutuyorlar. Onların asıl yaptığı hizmet devrimciliği değil, onlar yönetimi al aşağıya yaparak, devrim yapmak isteyenler. Bizim onlardan farkımız var. Biz hizmet yaparak devr

Köktaş; ''Biz hizmet yaparak devrim yapıyoruz'' .

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bazıları devrimciliği, darbecilikle eşit tutuyorlar. Onların asıl yaptığı hizmet devrimciliği değil, onlar yönetimi al aşağıya yaparak, devrim yapmak isteyenler. Bizim onlardan farkımız var. Biz hizmet yaparak devrim yapıyoruz, hizmetlerimiz ile hedeflerimize ulaşıyoruz" dedi.

AK Parti Kavak İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İl Başkanı Fuat Köktaş Başkanlığı'nda yapıldı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya, ilçe teşkilatın yaptığı çalışmalar, İl Genel Meclisi Üyesi Salim Özal ise İl Özel İdaresi tarafından yapılan programlar kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "İnsanlar neden doğdukları, büyüdükleri, babalarının, analarının, dedelerinin, ninelerinin yaşadığı bir şehri, bir toprağı, bir evi terk etmek zorunda kalırlar? Ekmek parası, geçim sıkıntısı, iş için bulundukları yeri terk ederler. Kavaklı da zamanında bunu yapmış. Geçinemeyeceğini, burada yaşamını devam ettiremeyeceğini, çoluk çocuğuna iyi bir eğitim veremeyeceğini görerek ilçeyi terk etmiş. Daha büyük olan il ya da ilçelere göç etmek zorunda kalmış. Peki, bunun sorumlusu Kavaklı hemşerilerimiz mi? Hayır. Bunun sorumlusu bu ülkeyi, AK Parti iktidarına kadar idare eden yöneticilerdir. Bu insanları topraklarından ayırarak siyaset yapan, yıllardır bu ülke insanını kandırarak, vaatlerde bulunarak siyaset yapan siyasetçilerin ta kendisidir. AK Parti iktidarıyla birlikte, bizim yönetim anlayışımızda ve felsefemizde insanların doğup büyüdükleri ve hatıralarının olduğu topraklardan ayırmamaktır. Onları topraklarında, bulundukları yerlerde eğitim, sosyal politikalar gibi her alanda haklar vererek hizmet üreterek onlara gerekli olan iş, istihdam ve akıbetinde aş imkanlarını sağlamaktır. Bugüne kadar hep bu gaye ve amaçla hedefimize yürümeye devam ettik. Bu anlamda hükümetimizin vermiş olduğu KOSGEP kredileri, hibe kredileri, hanımlara yönelik verilen meslek eğitim kredileri gibi hep bu yönde düşünülerek verilen krediler, desteklerdir. Bunun yanında okullarımızda öğrenim geren öğrencilerimizin, sınıflardaki sayılarında büyük bir azalma sağlayarak daha kaliteli bir öğrenim görmelerini, AK Parti hükümetinin Milli Eğitime verdiği desteklerle alakalıdır” diye konuştu.



"SÖZDE DEVRİMCİLER, SÖZDE ÖZGÜRLÜKÇÜLER VAR”
AK Parti kurulduğunda 6 yaşında olan çocukların bugün 18 yaşına girdiğine vurgu yapan Başkan Köktaş, "Bu çocuklarımız için eski dönemlerde yaşananlar bir ifade etmiyor, çünkü hatırlamıyorlar, bilmiyorlar. Görmediler o dönemleri. Bu gençlerimiz bu seçim de oy kullanacaklar. 30 Mart 2014 tarihinde AK Parti kurulduğunda 6 yaşında olan çocuklarımız oy kullanacak. Onlar annesinin, babasının, ablasının, abisinin, o dönemde yaşadıkları kitap sıkıntısını çekmemiş. ‘Üst sınıfın kitabı olur mu, yazarı tutar mı’ diye bir derdi olmamış. AK Parti iktidarıyla birlikte birinci sınıf hamurdan kitaplar sırasının üzerinde olmuş. Yanlış yapmaması adına, çocuklarımıza bu dönemleri, yaşananları anlatmalı kendisine verdiği bir oyun bu ilçenin 5 yıl, ülkenin kaderini belirleyecek oyu verirken bunlara, şunlara dikkat et demeliyiz. Burada bizim vebalimiz var demek zorundayız. Büyük babasının, büyük annesinin ilaç kuyruklarında saatlerce beklediğini anlatmalı, randevu almak için saatlerce beklediğini, emekli maaş kuyruklarında saatlerce beklediğini, hayatını kaybettiğini, anlatmak durumundayız. Parası olmayan hastaları ya da yeni doğum yapmış bacılarımızın çocuğunu nasıl hastane pencerelerinden kaçırdığını anlatmamız lazım. Unutmayalım ki, yarın bu düzeni bozabilecek ve bozmaya hazır, birikmiş parayı harcamaya gelecek dışarıda çok bekleyen sözde devrimciler, sözde özgürlükçüler var” şeklinde konuştu.

Başkan Köktaş son olarak, "Bazıları devrimciliği, darbecilikle eşit tutuyorlar. Onların asıl yaptığı hizmet devrimciliği değil, onlar, yönetimi al aşağıya yaparak devrim yapmak isteyenler. Bizim onlardan farkımız var. Biz hizmet yaparak devrim yapıyoruz, hizmetlerimiz ile hedeflerimize ulaşıyoruz. Onlar giderler önce Suriye’ye nasıl halka daha fazla zulüm edileceğini anlatırlar, onlar giderler Mısır'a darbelerin nasıl kalıcı olacağını anlatırlar. Onların tecrübesi halka daha fazla zulüm nasıl edersiniz, nasıl yıldırısınız, nasıl sindirirsiniz politikaları üzerine. Bizimkisi ise ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ anlayışıyla hizmet etme anlayışıdır. Onun için Recep Tayyip Erdoğan hükümeti başarılıdır, başarılı olmaya devam edecektir. Ama sizin desteklerinizle, sizi arkasında görerek yoluna bugüne kadar devam ettiği gibi bundan sonrada devam edecektir."

Konuşmaların ardından toplantının değerlendirme bölümünde köy ve mahalle temsilcileri bölgelerinde yaşanan sorunları, istek ve talepleri dile getirdiler. Talepleri tek tek not alan Başkan Köktaş, sorunların çözümü noktasında ilgili yerlerle görüşerek çözüm çalışmalarını yakından takip edeceğini söyledi.

İl Başkanı Fuat Köktaş, toplantıya annesiyle gelen minik misafir Ayşe bebek ile de yakından ilgilenerek, sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel