Kızılcık'tan "Asayiş" açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye genelinde yaşanabilir kentler arasında 5. sırada yer alan Trabzon'un, ilk sıralara çıkması için çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Vali Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, ilde güvenlik ve asayişin sağlanması ad

Kızılcık'tan "Asayiş" açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye genelinde yaşanabilir kentler arasında 5. sırada yer alan Trabzon'un, ilk sıralara çıkması için çalışmaların devam edeceğini bildirdi. 

Vali Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, ilde güvenlik ve asayişin sağlanması adına bir hafta içerisinde polis sorumluluk alanında yapılan operasyonlarda 39 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade etti. 

 

Türkiye'nin yaşanılabilir kentler sıralamasında ilk beş şehri arasında yer alan Trabzon'un, güvenlik ve asayiş alanında oluşabilecek problemlerinin önüne geçilmesi için bir dizi başarılı operasyona imza atıldığını kaydeden Vali Kızılcık, şöyle devam etti: 

"Trabzon'umuz ülkemizin güvenlik ve asayiş alanında sorunsuz kentlerinden bir tanesidir. Ancak oluşabilecek problemlerinin önüne geçilmesi için güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız operasyonlar yapılmaktadır. Bu bağlamda yapılan operasyonlarda önemli başarılar elde edilerek, suçlulara göz açtırılmamıştır. Amacımız vatandaşımızın devlete olan güvenini tesis etmek, kamu düzenini, halkın huzurunu sağlamak, güvenlik güçlerinin her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğunu hissettirmektir." 

 

Trabzon'daki karayollarında, umuma açık yerlerde, dernek ve lokaller ile bunların eklentilerinde, iş yerlerinde, şehir giriş çıkış noktalarında şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan genel uygulamada, 17 adet ruhsatsız tabanca ile 176 fişek ve 2 adet kurusıkı tabanca, 7 ayrı olayda toplam 251 gram esrar maddesi, 4 ayrı olayda toplam 8 bin 350 paket kaçak sigara, bin 300 adet taklit marka eşofman ele geçirildiği, uygulama sonucunda 39 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirten Vali Kızılcık, şunları kaydetti: 

 

"İlimiz Çömlekçi Mahallesi'nde ise otel ve restoranlara yapılan operasyonlarda fuhşa teşvik ve aracılık etmekten 8 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış ve bu şahıslar ile birlikte 20 yabancı uyruklu kadın hakkında fuhuş yapmak iddiası ile ilgili idari işlem yapılarak sınır dışı edilmişlerdir. Aralıksız devam eden operasyonlar kapsamında Karşıyaka Mahallesi üzerinde şüphelenilen 3 Gürcü vatandaşı yakalanmış, şahıslarda yapılan aramalarda çok miktarda tıraş bıçağı çıkmıştır. İncelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin yapılan sorgulamalarında, tıraş bıçaklarını iki ayrı marketten çaldıklarını belirtmişlerdir. Kaldıkları otelde yapılan incelemelerde ise toplam değeri 5 bin lira değerinde olan çalıntı mal ele geçirilmiştir. 3 şahıs hakkında iş yerinden hırsızlık yapmak suçundan adli işlem yapılmış, şahıslar çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanmıştır." 

 

Vali Kızılcık, suçların önlenmesi için bu tür operasyonların devam edeceğini, Türkiye genelinde yaşanabilir kentler arasında 5. sırada yer alan Trabzon'un, ilk sıralara çıkması için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel