Kızılcık'tan 2. 5 yıldızlı otel müjdesi

Trabzon şehir merkezinde 5 yıldızlı bir otel yapılması için ihale açılırken, ikinci 5 yıldızlı otel için ise etüt çalışmaları sürdürülüyor. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte turizm açısından son yıllarda büyük ilerlem

Kızılcık'tan 2. 5 yıldızlı otel müjdesi

Trabzon şehir merkezinde 5 yıldızlı bir otel yapılması için ihale açılırken, ikinci 5 yıldızlı otel için ise etüt çalışmaları sürdürülüyor.

 

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte turizm açısından son yıllarda büyük ilerleme kaydedildiği vurgulayarak, ''Trabzon'a son yıllarda gelen yerli ve yabancı turist sayısında çok büyük artışlar yaşanıyor. Özellikle Orta Doğu ve Arap ülkelerinden ilimize gelenlerin sayısı her geçen yıl artıyor'' dedi.

Turizm potansiyelinde yaşanan artışa paralel olarak altyapı yatırımlarının geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kızılcık, ''Trabzon'da bulunan otel ve konaklama tesislerinin sayısının arttırılmasını istiyoruz. Bu konuda valilik olarak da çalışma yapıyoruz. İl Özel İdaresine ait bir arsada 5 yıldızlı otel kurulması için çalışmalar tamamlandı. Şimdi otel yapımı için ihale aşamasına geçildi. İhaleye yerli ve yabancı firmaların katılmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Trabzon'un Boztepe mevkisinde de 5 yıldızlı bir otel kurulması için etüt çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kızılcık, bu konuda da yakın bir zaman içerisinde olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini vurguladı.

Trabzon'da yapılması planlanan yatırımlarla birlikte konaklama sorununa büyük katkı sağlanacağını dile getiren Kızılcık, ''Trabzon son yıllarda çok önemli kongre ve fuarlara ev sahipliği yaptı. Yapılacak yeni yatırımlarla Trabzon, kongre ve fuar turizmi açısından çok önemli bir merkez olacak. Böylelikle dağ ve yayla turizminin yanında kongre ve fuar turizmi de ilin ekonomik gelişmesine önemli katkı sağlayacak'' dedi.

    

     -YAYLA KENTLER-

    

Trabzon'un en önemli turizm alanlarından olan dağ ve yaylalardaki tesisler konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Kızılcık, şöyle devam etti:

''Yaylalarımızdaki yayla kentlerin modernizasyonu ve buraların altyapılarının iyileştirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Yayla kentlerdeki en büyük sorun yol. Yolların iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar attık. Bir çok yaylamızın yolu asfaltlandı. Eksik olan noktalarda baharın gelmesiyle birlikte düzenlenip asfaltlanacak. Artık yaylalar yılın belli bir bölümünde değil, 12 ay boyunca ziyaret edilebilecek.''

Trabzon'da bir adet 5, 5 adet 4, 7 adet 3 ve 9 adet 2 yıldızlı otel bulunuyor. İl genelindeki 3 yayla merkezindeki ''yayla kent''lerle ziyaretçilere konaklama imkanı sunuluyor. Yaylalarda ayrıca, çok sayıda pansiyon ve motelde turistlere hizmet veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler