Kızılcık'dan önemli açıklamalar

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'un bölgenin merkezi olması nedeniyle tüm gelişmelerden istifade edebilmesi ve öncülük etmesi gerektiğini söyledi.Vali Kızılcık, Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hasan Karal ve yönetim kurulu üyelerini

Kızılcık'dan önemli açıklamalar

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'un bölgenin merkezi olması nedeniyle tüm gelişmelerden istifade edebilmesi ve öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Kızılcık, Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hasan Karal ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Yeni oluşan oda yönetimine başarılar dileyen Vali Kızılcık, ilin gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemli yeri olduğunu belirtti.

 Karal, sivil toplum kuruluşlarına proje yapmaları çağrısında bulunarak, ''İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının uzman oldukları alanda projeler üretmesi gerekmektedir. Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması ve ilimizin gelişmesi açısından sivil toplum kuruluşlarımızın proje bazlı çalışmalarına son derece önem veriyoruz'' dedi.

 Proje kaynak istemek için bunun kağıda dökülmesi gerektiğini ifade eden Kızılcık, ''Çıktılarınızın da kaynak sağlayıcıları tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor. Aslında modernliğin bir gereği de budur'' diye konuştu.

 Vali Kızılcık, Elektrik Mühendisleri Odası tarafından sunulan Bilim Merkezi Projesi'ne de destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

 ''Trabzon'umuzun bölgenin merkezi olması nedeniyle tüm gelişmelerden istifade edebilmesi ve öncülük etmesi lazım. İlimize bir Bilim Merkezi kazandırılmasının da 2023 hedeflerimize ulaşmada önemli bir yer tutacağını düşünüyorum. Gençlerimizin bilimi araştırması ve bilimi sevmeleri bu tür merkezlerin varlığı ile daha kolaylaşır. İnsanlar gerçekten görerek ve tecrübe ederek bazı şeyleri çok daha kolay öğrenebilir. Bu anlamda proje hazırlayarak, TÜBİTAK kaynaklarından bizlerde çok rahatlıkla istifade edebiliriz. Bu anlamda bizde her türlü desteği vermeye hazırız.''

Karal ise topluma yönelik projeler gerçekleştirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

''Konya ve Gaziantep'te yapılan Bilim Merkezlerini inceledik. Özellikle Gaziantep'te yapılan merkezin ilimize daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konuda Valiliğimiz ve Belediyemizin öncülüğünde tabi ki tüm sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu merkezi Trabzon'umuza kazandırırsak çok güzel olur. Bilim Merkezlerinde gerçekten öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, insanın bakışını daha somutlandırması açısından çok güzel örnekler bulunuyor. İlimizin bölgenin merkezi olması nedeniyle böyle bir merkeze sahip olması gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel