Kızılcık,dan Akçaabat Belediyesi'ne ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi ve belediye çalışmaları hakkında Vali Kızılcık'a bilgiler sundu. Vali Kız

Kızılcık,dan Akçaabat Belediyesi'ne ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi ve belediye çalışmaları hakkında Vali Kızılcık'a bilgiler sundu. 

Vali Kızılcık da, Akçaabat için Şinik Organize Sanayi Bölgesinin önemine vurgu yaparak, OSB'nin kurulma çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda en önemli sorun olan yol sorununun giderilmesi için bakanlıktan kamulaştırma onayının geldiğini söyledi. Vali Kızılcık, yaklaşık 900 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan Şinik OSB'nin tamamlanması ile önemli bir eksiğin giderileceğini, ilimizdeki istihdama büyük katkı yapacağını belirtti. 
Akçaabat'ın Trabzon'un ve bölgenin sosyalleşme mekanı olduğunu söyleyen Vali Kızılcık, "Akçaabat ilçemizde özellikle hizmet alanındaki tesisleşme hızla artıyor. Büyükşehir kanunun yürürlüğe girmesiyle çevre ve imar anlamında kontrol edebileceğimiz turizm tesislerinin standardını yakalamış olacağız.
 
İlçenin simgelerinden biri olan tarihi Ortamahalle'deki restorasyon çalışmaları bitirildiğinde turizme önemli katkılar sağlayacaktır. Burası bölgeye gelecek olan turistler için bir turizm destinasyon merkezi olacak. Her yönüyle ilçeyi ve ilimizi olumlu yönde etkileyecektir. Trabzon'un ve Akçaabat'ın tarihi geçmişi ve kültürü alternatif turizm anlamında çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 
Türkmen, 'Turizm İstihdamı Artıracak'
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de, ilçesinde önemli projelerin çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Akçaabat'ta en önemli sorunlardan biri işsizliktir. Özellikle tütün tarımı bittikten sonra işsizlik arttı. Bu açığı turizmle kapatmaya çalışıyoruz. Bunun için tarihi eserleri restore edip turizme kazandırma amacındayız. 
 
Turizm Akçaabat için çok önemlidir. Tarihi mekan Ortamahalle'ye önem veriyoruz. Buradaki restorasyon çalışmalarımızda biraz sıkıntılarımız var ama kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edip bu mekanı canlandırarak turizme kazandırılması için gayret göstereceğiz.
 
Bunun yanında dere ıslah çalışmalarımız da sürüyor. Büyük bir altyapı sorumuzun yok ama şehir olarak önceden yaptığımız hızlı çalışmaları şimdi aynı hızla yapıyoruz diyemem. Çünkü eskiden vatandaş yer vermekten kaçınmazdı. Şimdi ise eskiden verdiği yeri geri istiyor. Bu mantıkla yol almaya çalışıyoruz" dedi. 
 
Akçaabat'ın kültür-sanat ve turizm şehri olduğunu belirten Türkmen, "Şehrimizde önemli tesislerimiz var. Gerçekten çok temiz ve Türkiye çapında olan bu tesislerimiz ile turizme katkı sağlıyoruz" diye konuştu.
 
Vali Kızılcık daha sonra Söğütlü Ulu Camiinde geçerek teyzesi vefat eden Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak'ın Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazına katıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel