Kızılcık: KÖYDES'in ruhuna uygun davranın

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın başkanlığında Trabzon 2012 yılı KÖYDES III. İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Gene

Kızılcık: KÖYDES'in ruhuna uygun davranın

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın başkanlığında Trabzon 2012 yılı KÖYDES III. İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, ilçe kaymakamları, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda kaymakamlardan kaynakların verimli kullanılması için KÖYDES'in ruhuna uygun hareket etmelerin isteyen Vali Kızılcık, ilçelerin gelişmesi için 21. yüzyıl gereklerine uygun proje yapmalarını ve proje mantığı ile çalışmalarını istedi.
 
2012 yılında KÖYDES kapsamında 15 Milyon 589 Bin TL'lik ödenek tahsis edildiğini belirten Vali Kızılcık, "2012 KÖYDES uygulamalarının gözden geçirilmesi amacıyla toplanmış bulunuyoruz.
 
Ödenek sayesinde ilimize 15 milyon 589 bin TL'lik ödenek tahsis edilmişti. Bu ödenek sayesinde 316 proje hazırladık ve projelerde son aşamaya gelindi. Havalar müsaade ettiği takdirde köy yolların asfaltlanması ve betonlanması da tamamlanır.
 
Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın gayreti ile ilimize gönderdiği yaklaşık 3 Milyon TL'lik ek ödenek var. Ödenekleri yol ihtiyacının ve standardının geliştirilmesi için harcıyoruz. Genel sekreterimizin koordinasyonunda 2 Milyon TL'si harcanmış durumda.
 
1 milyon TL civarındaki diğer rakamında hava koşullarının el verdiği süre içerisinde yapılacak işlerde bu yıl içerisinde kullanacağız" dedi.
 
KÖYDES'in mantığına uygun olarak kaymakamları hareket etmeye çağıran Vali Kızılcık, "Bizler vatandaşı memnun etmek, kaynakların etkin kullanılması için dikkatli olmalıyız. Başta Yüksek Planlama Kurulu kararları olmak üzere, bizlere gönderilen program harfiyen yerine getirilerek, bu kaynakları kullanırsak, hem hukuki hem de vicdani anlamda rahat oluruz.
 
Biz yıllarca belirli amaca tahsis edilen bu kaynak marifetiyle köylerimizin sorunlarını çözeceğimizi düşünüyorum. KÖYDES bizlerin kaynakların etkin olarak kullanılabileceğini gösterme adına önemli fırsat olduğunu düşünüyorum. Sizler fevkalade önemli problem üstleniyorsunuz" şeklinde konuştu.
 
DOKA, TKDK ve Avrupa Birliği fonlarından çıkılan proje çağrılarına da ilgi duyulması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, "21. yüzyılda yaşadığımızın gerçeğinden hareketle proje mantığında hareket etmeliyiz. Başta sizler ve çalışma arkadaşlarımız olmak üzere bu konuda idari kapasiteyi geliştirme ihtiyacımız ortadadır. İlçelerimizin ve kırsalımızın kalkınması, gelişmesi için proje mantığının ön plana alınması gerekiyor.
 
Proje hazırlayacak ve uygulayacak kapasitenin oluşturulması için gerekli çalışmaların artarak sürdürülmesi lazım. Proje hazırlama ve uygulama kapasitesinin oluşturulduğu takdirde hem merkez hem de kırsalda fark edilir değişim ve gelişim gözlemlenecektir.
 
Bu anlamda TKDK olmak üzere DOKA ve Avrupa Birliğinde ciddi proje çağrılarına çıkılmaktadır. DOKA'dan hem KOBİ hem de turizm anlamında yeninden proje çağrısına çıkacağız. Daha şimdiden şehrimizin turizm altyapısına, KOBİ'lerin desteklenmesi ve kırsal kalkınmaya yönelik proje çalışmalarına nezaret ediniz.
 
Eğer sadece KOBİ kendi halinde bırakırsak istenilen seviyeye ulaşamayız. Bunun sağlamak sizlere düşüyor. Şehrimizin turizm altyapısı ile turizmi öncelik haline getirdik. Bunun meyvelerini de il olarak almaya başladık" ifadelerine yer verdi.
 
Toplantı kaymakamların ilçelerde uygulanan KÖYDES projeleri hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel