Kızılcık Konakları Denetledi

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Sürmene ilçesinde butik otel yapılmasını planladıkları Hacıyakupoğlu ve Memişağa konaklarına giderek restorasyon çalışmalarını denetledi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene ilçesinde butik otel yapılmasını planlad

Kızılcık Konakları Denetledi

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Sürmene ilçesinde butik otel yapılmasını planladıkları Hacıyakupoğlu ve Memişağa konaklarına giderek restorasyon çalışmalarını denetledi.

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene ilçesinde butik otel yapılmasını planladıkları Hacıyakupoğlu ve Memişağa konaklarına giderek restorasyon çalışmalarını denetledi.

Haber vermeden denetimlerde bulunan Vali Kızılcık'a Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı eşlik etti. Son yıllarda turizm alanında yapılan çalışmalar ile turizm konusunda ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Vali Kızılcık, Sürmene'de bulunan iki konağında butik otel olarak turizme kazandırılacağını belirtti. Turizm konusunda Trabzon ve bölgenin önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Trabzon'umuz ve bölgemiz turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip.

Trabzon'umuz ve bölgemizin turizm konusunda istenilen payı elde etmesi için önemli çalışmalara imza attık. Yapılan altyapı çalışmaları çerçevesinde son yıllarda ilimize gelen turist sayısında artış yaşanmaktadır. Bölgemiz turizmden hak ettiği payı alacaktır" dedi.

 Hacıyakupoğlu Konağı'nda yapılan restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Kızılcık, "Konağımızı aslına uygun restore edip, gelecek nesillere miras olarak bırakmayı düşünüyoruz. Yerel mimarisi ile ön plana çıkan konaklarımız restorasyonun ardından turizm amaçlı olarak faaliyet gösterecekler.

Butik Otel olacak bu binalarımızın arasına ahşap köprü yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel