Kızılcık için son veda yemeği!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası, valiler kararnamesi ile görevinden ayrılacak olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık için ortaklaşa veda yemeği verdiler.Verilen yemeğe, Vali Kızılcık’ın yanı sır

Kızılcık için son veda yemeği!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası, valiler kararnamesi ile görevinden ayrılacak olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık için ortaklaşa veda yemeği verdiler.

Verilen yemeğe, Vali Kızılcık’ın yanı sıra TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara ve yöneticiler katıldı.

Yemek programında bir konuşma yapan Vali Kızılcık, Trabzon limanının uluslararası bir liman haline geldiğini belirterek, “4,5 yıla yakın bir zaman içinde her şeyden önce insan olarak hayatımı ailemle burada geçirmiş, ülkemizin ve Trabzon’un hizmetine vakfetmiş birisiyim. Bu süre zarfında iyi niyetle, sevgiyle sorunları aşmaya çalıştık. Sivil toplumu, yerel yönetimi, üniversitesi ve kanaat önderleriyle birlikte hareket etmeye gayret ettik. Devletin görevi insanını yaşatmak ve mutlu etmektir. Bizde bu anlamda hemşehrilerimizin temsilcisi bu müesseselerle birlikte hareket etmeye gayret ettik. Trabzon sadece ülkemizde değil, uluslar arası alanda her yönden fark edilen güvenli bir liman haline geldi. Dünyanın dört bir köşesinden insanlar tatil için buraya geliyor, yatırım yapmaya başlıyorlar. Aslında bu Trabzon’un en doğal hakkı ve özelliği. 4 bin yıllık tarihiyle Trabzon, farklı kültürlere hoşgörü göstererek onların bir potada erimesine, farklılıklar içinde bir arada yaşamalarına müsaade etmiş bir kadim şehirdir. Bu şehir bir ticaret şehridir. Kadimden buyana temel karakteristiği bu yönde olmuştur. Ticaret ve Sanayi Odasının tarihine baktığınızda nitekim Türkiye’deki ilk odalardan biri olduğunu görürsünüz. Bu avantajını Trabzonlu ne zaman iyi kullandıysa, o zaman Trabzon Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olmuştur. Atalarınızdan aldığınız bu mirası sizden sonraki torunlarınıza da teslim etmelisiniz. Bu sizin en büyük sorumluluğunuzdur. Aksi taktirde en güçlü yönünüzü başkalarına kaptırma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Yemeğin organizesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kızılcık, “Bu güzel birlikteliği ve uyumu sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevlerimizde insanlıkla ilgili ne yapılması gerekiyorsa bize ihtiyaç duyulduğunda sonuna kadar hazır olduğumuzu belirmek istiyorum. Burada sadece görev icra etmedim, çok önemli dostluklar kurdum, çok önemli dostlarımı kaybettim Bu onurlu, şerefli, Yavuz Sultan Selim’in 23 yıl deruhte ettiği görevi 4,5 yıl yapma fırsatını bana veren başta başbakanımıza ve Trabzonlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu da, “4 yılı aşkın bir süre valimizle çalışma fırsatı bulduk. Bu süre içinde özellikle uyum yönünden baktığımız zaman çok uyumlu bir çalışma yaparak önemli projeler yürüttük. İleri görüşü ile kendisine götürülen konular ve kendisinin getirdiği projelerle şehri ileriye taşımaya gayret ettik. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle, şehrin dışa açılımında çok büyük önderlikleri oldu. Ticari konularda şehrin ekonomisinin gelişmesinde cesur davranışları ile yaptığı çalışmalar bizleri ziyadesiyle memnun etti” şeklinde konuştu.

TESOB Başkanı Metin Kara ise, “4 yıl içinde valimizle çok uyumlu çalıştık. Kendisi esnaf ve sanatkar dostuydu. Gerçekten başarılı çalışmalar yaptı ve başarılı projelere imza attı. Valimizin aramızdan ayrılacak olması bizi üzmektedir. Trabzon’a ve ülkemize önemli hizmetleri oldu. Bu hizmetleri sürdüreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da, “Valimizin yaptıkları ortadadır. Herkes tarafından sevgi ve saygıyla karşılanmıştır. Daha üst görevlerde olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yemekte Trabzon’a hizmetlerinden dolayı Vali Kızılcık’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel