Kızılcık DOKA'yı ziyaret etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı (DOKA) ziyaret etti. Ziyarette DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile bir süre sohbet eden Vali Kızılcık, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Japonya hükümeti taraf

Kızılcık DOKA'yı ziyaret etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı (DOKA) ziyaret etti.

Ziyarette DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile bir süre sohbet eden Vali Kızılcık, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Japonya hükümeti tarafından onaylanan Ocak 2012-Mart 2015 tarihleri arasını kapsayan DOKA ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında işbirliği yapılmasını öngören anlaşma çerçevesinde DOKA ile toplantılar yapmak üzere Trabzon’da bulunan JICA temsilcileri Koji Komura ve Dr. Masanobu Kiyoka ile de görüşen Vali Kızılcık, DOKA ile JICA’nın yapacağı işbirliği hakkında bilgi aldı.

Vali Kızılcık, DOKA’nın bölgede gerçekleştirdiği çalışmaları çok önemli olduğunu kaydederek, “Türkiye gelişmekte olan ekonomiler arasında yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden birisi konumundadır. Yerel ve bölgesel kalkınmada kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, kaynakların etkin şekilde kullanımını sağlamak, yerel dinamikleri ve içsel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeye yeni bir ivme kazandırmak amacıyla ajanslarımız faaliyete geçirilmiştir. Bu kapsamda DOKA Bölgemizde başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ülkemizdeki tüm ajanslar arasında JICA ile ortak çalışmalar yürütmek anlamında en güçlü ve somut işbirliğine başlayan ajans olan DOKA, bu işbirliği kapsamında su ürünleri, tarım, turizm ve çevre gibi bölgemiz için hayati öneme sahip alanlarda yapacağı işbirliği sonucunda önemli projelerin hayata geçeceğine inanıyorum” dedi.

Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım ise DOKA ile JICA arasındaki ilişkilerin gerçekleşen işbirliği anlaşması ile somut bir düzeye geldiğini ifade ederek “Bilindiği üzere JICA bugünde kadar ülkemiz ve bölgemiz özelinde belirli plan ve projelere teknik ve mali destek sağlamıştır. JICA ‘İkili Hibe’, ‘İkili Kredi’ ve ‘Uluslararası Kuruluşlara Katkı’ gibi 3 başlık altında destek sağlayan bir kurumdur. DOKA ve JICA’yı kapsayan işbirliği anlaşması ile geçmişten gelen işbirliği kültürümüzü somut bir temel üzerinde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan DOKA ile JICA bölgesel seviyede işbirliği mekanizmasına katkıda bulunmak, yerel aktörler arasında etkin koordinasyonu sağlamak, bölgesel planlama, programlama ve proje yönetimindeki insan kaynakları kapasitesindeki kurumsal ve yönetimselliği güçlendirme konularında ortak çalışmalar yapacak.

Görüşmenin ardından Vali Kızılcık, JICA temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel