Kızılay Trabzon'da hedef büyüttü!

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Gülbaharhatun Mahallesinde yapılan yeni binasında hizmete devam ediyor. Binanın hizmete girmesi münasebetiyle Türk Kızılayı Trabzon Şubesi yönetimi bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıya, Türk Kızılayı Genel Başkan Yar

Kızılay Trabzon'da hedef büyüttü!

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Gülbaharhatun Mahallesinde yapılan yeni binasında hizmete devam ediyor. 

Binanın hizmete girmesi münasebetiyle Türk Kızılayı Trabzon Şubesi yönetimi bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, Bölge Müdürü Dr. Yusuf Bahadır katıldı. 

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz Bölgesi Kan Merkezi olarak Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerine hizmet verdiklerini belirterek bölgede 41 hastane ile protokol yapıldığını söyledi. 

Doğu Karadeniz Bölgesinde 2010 yılında ihtiyaç duyulan kan miktarının yaklaşık 47.000 ünite iken Kızılay'a yapılan gönüllü kan bağışı sayısının 27.630 ünite olduğunu anlatan Adıgüzel, şöyle konuştu: "Bölgemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 58'ini karşılayabildik. Amacımız 2013'e kadar kan ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılamaktır. Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, 2013 yılı sonrasında kan ihtiyacı sadece Türk Kızılay'ı tarafından karşılanacaktır. Bölgemizin kan ihtiyacını yüzde 100 gönüllü kan bağışçılarından karşılayabilmek için, Kızılay kan merkezi olarak çeşitli çalışmalar yapmaktayız." 

Gönüllü kan bağışı bilincini ve kan bağışı sayısını artırmak için okullarda, dernekler ve kurumlarda kan bağışı bilgilendirme seminerleri verildiğini anlatan Adıgüzel, şunları söyledi: "Gezici kan alma ekipleriyle her gün halkımızın ayağına kadar giderek kan bağışlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için 16 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi yeni hizmet binasında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Türk Kızılayı Bölge Müdürü Dr. Yusuf Bahadır ise, “Bölgeye bu bina büyük bir ihtiyaçtı. İnsanlarımız kan bağışında bilinçlenmeli. Bugün başkasına kan lazım olur yarın bize. Bunları göz önüne alarak Türk Kızılay’ının ne kadar önemli olduğunu hissetmemiz gerekir. Ben inanıyorum ki bu bina ile sadece Trabzon değil çevre illere de oldukça büyük faydası olacaktır. Bu binayı bu şehre kazandıranlara da teşekkür etmek gerekir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel