Kızılay Genel Başkanı'ndan Vali Öz'e ziyaret

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Genel Başkan Vekili Nihat Adıgüzel, Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre önce göreve başlayan Vali Öz'e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.Vali Öz, yaptığı konuşmada, Kızılay'ın

Kızılay Genel Başkanı'ndan Vali Öz'e ziyaret

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Genel Başkan Vekili Nihat Adıgüzel, Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre önce göreve başlayan Vali Öz'e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Vali Öz, yaptığı konuşmada, Kızılay'ın hem afetlerde hem de diğer yardımlarda önemli görevler yaptığını belirterek, "Özellikle bazı bölgelerde sağlık hizmetlerinde ve son dönemlerde kanla ilgili kanunla beraber bu konudaki yönetim sistemini oluşturmuş olması, ülkemiz için de çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Vali Öz, 1999 depreminden sonra Türkiye'nin pek çok alanda önemli değişim yaşadığını da ifade ederek, "Hem afete hazırlık hem de afet durumunda yardımlaşma ve dayanışma konusunda Kızılay da bu anlamda önemli bir dönüşüm yaşadı. Ciddi bir altyapı oluştu. Kan ve Kan Ürünleri Kanunu ile Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılayan bir mekanizma hızlı bir şekilde kuruldu. Ulusal ve uluslararası düzeyde Kızılay bizim önemli bir gücümüzdür" diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, ziyaretin anısına Vali Öz'e Kızılay ambleminin yer aldığı kahve fincan takımı, Vali Öz de Akar'a gümüş telkari işlemeli tabak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel