Kızılay Başkan'ından yardım çağrısı

Türk Kızılay’ı Başkanı Tekin Küçükali, bugün Trabzon Cemiyetinde bir basın toplantısı yaptı.Toplantıda Türk Kızılay’ının görevlerinden bahseden Küçükali, Afrika’ya yapılacak yardımlar hakkında da bilgi verdi. Ayrıca Türk halkından da yardımlarını esirgeme

Kızılay Başkan'ından yardım çağrısı

Türk Kızılay’ı Başkanı Tekin Küçükali, bugün Trabzon Cemiyetinde bir basın toplantısı yaptı.

Toplantıda Türk Kızılay’ının görevlerinden bahseden Küçükali, Afrika’ya yapılacak yardımlar hakkında da bilgi verdi. Ayrıca Türk halkından da yardımlarını esirgememeleri çağrısında bulundu.

Genel Başkan Küçükali, toplantı esnasında Türkiye’de ve dünyada birçok afet meydana geldiğini hatırlatarak, “Türk Kızılay'ının görevi afetlerde Türkiye’ye ve dünyaya yardım etmektir. İnsanların acılarını dindirmek adına bir takım çalışmalar yaparız. Günümüzde de farklı çalışmalar çeşitli kurum ve kuruluşlarca yürütülüyor. Bizde acı çekenlerin yanında olmaya, Türk insanın şefkatli elinin acı çekenin yanında, sırtında, kolunda olması için çaba sarf ediyoruz. Bunun içinde son günlerde en çok faaliyet gösterdiğimiz yerde Afrika" dedi.

Küçükali, "Afrika'da 2006 yılından bu yana faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunlardan başlıcalar: Sudan Darfur’da hastanemiz var. Günde ortalama 700-750 insana Türk insanın yardımı ile şifa vermesi amacıyla 56 doktor ve hemşiremizle hizmet taşımaktayız. Hastane dışında kamyon üstünde ekmek fırınımız mevcut. Sabah, öğle, akşam 3 öğün yemek veriyoruz.

Tabi bunlar yardımsever Türk halkı sayesinde gerçekleşiyor. Elimizden geldiği kadar yardımları hızlı bir şekilde Afrika’ya ulaştırmaya çalışıyoruz. Pazar günü ilk yardım uçağı Afrika’ya gitmek için havalanacak. Ardından Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günüde birer yardım uçağı Afrika’ya gidecek” diye konuştu.

Bunların yanı sıra sıkıntılardan da bahseden Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “Bunlar dışında bizim yardımlarımıza karşı propagandalarda yapılıyor. Bazı kuruluşlar Afrika’ya sadece kendilerinin yardım edebileceğini, diğer ülkelerin yardım edemeyeceğini düşünüyor.

Türk Kızılay’ının bu yardımları karşısında ise kara propagandalar yapılıyor. Bize daha önce yabancı bir kuruluştan, siz yardımları yollayın biz dağıtalım diye bir fikir geldi. Ancak kabul etmedik. Biz yardımları kendi elimizle dağıtacaktık. Bunun için Türk Kızılay’ı başkanı Yarın Afrika’ya gidecek. Orada incelemelerde bulunup 2 adet lojistik depo sağlanacak. Bu sayede yardımlarımız daha iyi şekilde, hiç sıkıntı çekmeden temin edebileceğiz.”  Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel