Kivide erken hasat uyarısı !

Giresun’da yaklaşık 200 tonla en fazla kivi üreten ilçelerden biri olan Güce’de, erken hasat yapılması konusunda üreticiler uyarıldı. Giresun’un Güce İlçesi Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Mert, küresel ısınmaya bağlı olarak, kivinin geçen yıllara

Kivide erken hasat uyarısı !
Giresun’da yaklaşık 200 tonla en fazla kivi üreten ilçelerden biri olan Güce’de, erken hasat yapılması konusunda üreticiler uyarıldı.
 
Giresun’un Güce İlçesi Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Mert, küresel ısınmaya bağlı olarak, kivinin geçen yıllara göre erken olgunlaşma gösterdiğini söyledi.
 
Kivinin hasat edilebilmesi için suda çözünür kuru madde miktarının yüzde 7-9 arasında olması gerektiğini hatırlatan Güce Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Mert, bu orana geçen yıllara göre daha erken ulaşıldığını belirtti.
 
Mert, “Kivi hasadının yapılabilmesi için kuru madde miktarının yüzde 7-9 oranında olması gerekiyor. Geçen yıllarda bu orana kasımın son haftalarına doğru ulaşıldığı görülüyordu. Normal şartlarda kasımın son haftalarına doğru yapılan kivi hasadının bu yıl erken yapılması gerekmektedir. Çünkü yaptığımız ölçümlerde kivinin erken olgunlaşma gösterdiği görülmektedir. Kivi de nasıl ki erken hasat zararlıysa, geç hasat yapmakta üreticilerimiz adına zararlıdır.Bu nedenle ekimin son haftası kivi hasadı yapılmaya başlanabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel