Kivi severlerin DİKKATİNE!

Rize'de, kivi hasat takvimi ve kivi taban fiyatı, 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Kivi Birliği toplantısında belirlenecek.Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize kivisinin dünyada Yeni Zelanda'dan sonra en kaliteli kivi kabul edildiğini belirter

Kivi severlerin DİKKATİNE!

Rize'de, kivi hasat takvimi ve kivi taban fiyatı, 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Kivi Birliği toplantısında belirlenecek.
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize kivisinin dünyada Yeni Zelanda'dan sonra en kaliteli kivi kabul edildiğini belirterek, Rize kivisine olan yoğun talebin karşılanabilmesi için üretimi artırmaya çalıştıklarını belirti. Üretimin her geçen yıl istenen düzeyde olmasa da arttığını belirten Paliç, "Sadece iç tüketimimiz 30 bin ton. Türkiye'de toplam üretim 10 bin ton. Bunun da 7 bin tonu bizim bölgemizde üretilmektedir. Bölgemiz iklimi ve hava şartları dolayısıyla kivi için son derece elverişlidir.
Ancak, üretim azlığı nedeniyle yurt dışından ve yurt içinden gelen talepleri karşılayamıyoruz. Talepleri karşılayabilmek üretimi artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde üreticilerimize uygun koşullarda 6 bin 900 adet fidan dağıtacağız. 280 bölgede gerçekleştireceğimiz dağıtımda fidanlar arasında; likapa, bodur elma ve mandalina fidanları da yer alacak" dedi.
Paliç, kivi için erken hasat uyarısı yaparak "Erken hasat yapan üreticilerimiz mağduriyet yaşayabilir. Kivi Birliği olarak 3 Kasım tarihinde düzenleyeceğimiz toplantıda üretici ve alıcıları bir araya getireceğiz. Burada bölgelerden gelen kiviler üzerinde gramaj ve şeker ölçümü yapılarak kivi hasat tarihi ve kivi taban fiyatı belirlenecektir" diye konuştu.
Paliç ayrıca, bu yıl istenilen 80 gramın üstünde yedi bin ton rekolte beklediklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel