Kırk yıllık köprüde tehlikeli yolculuk!

Rize'de yaklaşık kırk yıl önce mahalle halkı tarafından yapılan asma köprü, günümüzde çürüyen halatları ve kırılan tahtaları ile tehlikeye davetiye çıkartıyor.1975’li yıllarda yapılan mahallelilerin bir mahalleden bir mahalleye geçmesine yarayan asma köpr

Kırk yıllık köprüde tehlikeli yolculuk!

Rize'de yaklaşık kırk yıl önce mahalle halkı tarafından yapılan asma köprü, günümüzde çürüyen halatları ve kırılan tahtaları ile tehlikeye davetiye çıkartıyor.

1975’li yıllarda yapılan mahallelilerin bir mahalleden bir mahalleye geçmesine yarayan asma köprü bakımsızlık yüzünden tehlike arz ediyor. İki yolu birbirine bağlayan köprüden her gün onlarca insan ulaşımını sağlıyor. Zaman zaman köprünün mahalle sakinleri tarafından tamir edildiğini belirten Akarsu Mahallesi Muhtarı Bayram Dinç, “Bu köprü 1975 yılından bugüne geldi. O zaman köyümüzün zenginleri tarafından yaptırıldı. Devletimiz asma köprülerine ayırdığı bir bütçe yok. Bize böyle söyleniyor. Biz bu köprüyü kullanmaya devam ediyoruz. Gerekli yerlere bu köprüden geçişin artık tehlike oluşturduğunu ı bildirerek onarımı için dilekçelerimizi verdik. Köy Hizmetleri 12 sene önce bu köprüyü bakmış ve geçilemez diye rapor yazmıştır. Bu köprünün bir tarafı Hamzabey Mahalesi diğer tarafı ise Akarsu Köyü. Ayrıca bir tarafı Güneysu yolu üzeri, diğer tarafı Salarha yoludur. Bu derece öneme sahip ve kullanılan bir köprünün bu şekilde tehlike arz etmesi bizi tedirgin ediyor" dedi.

"Gerekli önlemler yetkililer tarafından alınmaz ise yakın bir tarihte olabilecek bir kazanın hesabını kimse veremez" diyen Dinç "Ben Akarsu köyü muhtarıyım, benim bu köprüyü kapatma veya yıkma gibi bir yetkim yok; ve de yeniden yapma gibi bir gücüm de yok. Köprünün kullanılması mutlaka gerekli. Bunu ben değil köy ve mahalle halkı söylüyor. O zaman bir zenginimiz veya yetkilimiz bu köprünün bakımını onarımını yaptırmalıdır. Şu an tahtalar kırılmış, çelik halatlar ise çürümüş durumda. Köprü her an yıkılacak gibi duruyor. Bu köprü sahipsiz kalmıştır. Maalesef kimse sahip çıkmıyor. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız buradan ulaşımını sağlamaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler