Kılıçdaroğlu: Bakan evlatları mı, Vatan evlatları mı?

Trabzon'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı’nda toplanan yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti. Coşkulu kalabalığın arasında bir kişinin sopanın ucuna taktığı ayakkabı kutusu sallaması dikkat çekti. Bazı partililer mitingi, alanın yan

Kılıçdaroğlu: Bakan evlatları mı, Vatan evlatları mı?

Trabzon'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı’nda toplanan yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti. Coşkulu kalabalığın arasında bir kişinin sopanın ucuna taktığı ayakkabı kutusu sallaması dikkat çekti. Bazı partililer mitingi, alanın yanındaki parktan, bazıları da ağaçların üzerinden izledi.

TÜRKİYE’DE İKİ EFSANE VAR; BİRİ CHP, DİĞERİ TRABZONSPOR

'Başbakan Kemal' sloganı arasında konuşmaya başlayan Kılıçdaroğlu, "Sesim biraz az çıkacak ama sesim size feda olsun" dedi. Trabzon’un yiğit insanların kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de iki efsane var. Biri CHP, diğer Trabzonspor. Biz 90 yıldır ülkeye demokrasi gelsin diye mücadele ediyoruz. Kul hakkını siyasetçiler yemesin, kadın erkek eşitliği olsun diye. Herkes evine akşam helal ekmek götürsün diye. Trabzonspor’da mücadele ediyor. Anadolu’nun efsanesi, Anadolu’ya şampiyonluğu getiren takım. Rozet takmakla Trabzonsporlu olunmaz. Trabzonspor Karadeniz’in efsanesi, Türkiye’nin efsanesidir. Trabzonspor’u böyle biliyoruz" dedi.

'BERABER ISLANACAĞIZ, BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ'

Konuşması sırasında yağmur başlayınca, "Yağmur yağıyor. Ben de ıslanacağım, siz de ıslanacaksınız. Beraber ıslanacağız ve beraber mücadele edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın meydanlara çıkarak her gün yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söylediğini hatırlattı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaş bunu iktidar yaptı. Oy veren hiçbir yurttaşıma, 'Neden AK Parti’ye oy verdin?' diye kızmadım. Oy veren her yurttaşın başımın üzerinde yeri var. Oy verdiniz, yolsuzlukları, yoksulluğu, işsizliği önledi mi? Fındığın hakkını verdi mi? Alın terinizin hakkını verdi mi? Peki kime çalıştı? Kendine mi çalıştı? Şimdi ben sizi Silivri’ye göndermeyipte ne yapayım? Siz diyorsunuz ki kendine çalıştı. Sadece kendine mi? Vallahi emin olun sadece kendine çalışsa hemen bir yardım kampanyası açardım. Kendisine söyledim zaten. Kaç lira ile doyacaksan yardım kampanyası açacağım. Sana o parayı vereyim de şu milletin yakasından düş."

'BAŞBAKAN OLACAĞIM, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI SORACAĞIM'

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ile arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarını hatırlatırken konuşması, 'Hırsız Tayyip Erdoğan' sloganı ile kesilen Kılıçdaroğlu, "Hala bu ülkede hırsızlara oy verilecek mi?" diye sordu, kalabalığın 'Hayır' cevabı üzerine de "Ben de size söz veriyorum. Allah’ın izniyle, milletin taktiri ile Başbakan olacağım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını mutlaka ama mutlaka soracağım" dedi.

'BUNLAR HAYATLARI BOYUNCA HEP YALAN SÖYLEDİLER'

Hazreti Muhammed’in, "İman ile yalan bir arada olmaz" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlar hayatları boyunca hep yalan söylediler. Milleti hep kandırdılar. Din iman edebiyatı yaptılar. Trabzon’un vicdanına sesleniyorum. Hangi inanç ve kimlikten olursa olsun. Bir insan çıkıp ta ben ibadetimi özgürce yapamıyorum diyorsa gelsin beni bulsun. Bütün işimi bırakacağım, onun önüne geçeceğim. Onun inancını özgürce yerine getirmesi için her çabayı göstereceğim" diye konuştu.

'HIRSIZIN NESİNE ACIYACAKSIN'

Kılıçdaroğlu, "Baş çalan ile benim bir derdim var. Ona hiç acımıyorum. Hırsızın nesine acıyacaksın? Benim acıdığım onun çocukları. Bir baba çocuklarını yolsuzluğa ortak etmez. Eskiden, 'Hırsızlık babadan oğula geçer, oğuldan babaya geçmez' demişti. Doğru mu? Vallahi billahi doğru" ifadesini kullandı.

'YA BAKAN EVLATLARINA YADA VATAN EVLATLARINA OY VERECEKSİNİZ'

Rabia işareti yapan ve ancak bunun Rabia işareti olmadığını, 4 bakan ve bir başçalanı ifade ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, istifa eden bakanlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bu işareti gördüğünüz zaman devleti soyan 4 bakan ve onları yöneten bir başçalan aklınıza gelsin. 4 bakan devletin koltuğundayken devleti soydu. Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan devlet nasıl soyulur bunu çok iyi biliyor. 28 seferde 52 milyon dolarlık rüşvet almış. Bunun içerisine 700 bin liralık kol saati dahil değil. Trabzon’da 700 bin liralık kol saati takan var mı? Bir de haram para ile Umre’ye gidiyorlar. Ama ar damarı çatlamış biri de haram para ile Umre’de yapabilir. Bunlarda din iman yok. 30 Mart’ta gideceksiniz, ya vatan evlatlarına yada bakan evlatlarına oy vereceksiniz."

ERDOĞAN BAYRAKTAR’I YUHALATMADI, 'KARADENİZ’LİLERE GÜVENİRİM' DEDİ

Konuşması sırasında Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı işaret ederek "Bu bakanlardan birisi daha var, Karadenizli" diyen Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine kalabalıktan 'yuh' sesleri yükselince müdahale etti. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Karadenizlilere güvenirim. Bu bakan, 'Sen ne söylediysen ben de altına imza attım. Eğer istifa edecek olan varsa ben değil senin istifa etmen lazım' dedi. Bu 4 bakan çıktı otobüsün üzerine, ellerini kaldırdı. Siz dünyada adı yolsuzluğa şaibeye karışan, rüşvet aldıkları belgelerle ortaya konmuş kişilerin milletin önüne çıkıp ellerini kaldırdıkları gördünüz mü, duydunuz mu? Normalde istifa etmeleri lazım, ayrılmaları lazım. Bunu yapıyorlar mı? Yapmaları için bir insanda utanma duygusu olmalı. Utanma duygusu çok önemli. Sadece insana mahsustur. İnsan erdemli bir kişidir. Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. O nedenle inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Her insana saygı gösteririm. Ama bunlar öyle değil. Utanma duygusunu kaybetmiş bunlar. Utanma duygusunu kaybedersen hiçbir yere gidemezsin."

HORONA KATILDI

Konuşmasının ardından Trabzon’daki belediye başkan adaylarını kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu, adaylarla birlikte horona katıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra partililere karanfil dağıttı. CHP Trabzon Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu için, 'Trabzon seninle gurur duyuyor' sloganı atılması üzerine de, "Onunla Türkiye gurur duyuyor" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra geceyi geçireceği otelde dinlenmeye çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel