Kervanyolu'nu inceledi

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene-Köprübaşı-Kahvedüzü-Harmantepe-Madur Dağı-Taşlı Yaylası’ndan geçen tarihi ‘Kervanyolu’nu Turizme Kazandırma Projesi’nin hayata geçirilmesi çalışması kapsamında bölgede incelemelerde bulundu. Beraberinde Alay Kom

Kervanyolu'nu inceledi

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sürmene-Köprübaşı-Kahvedüzü-Harmantepe-Madur Dağı-Taşlı Yaylası’ndan geçen tarihi ‘Kervanyolu’nu Turizme Kazandırma Projesi’nin hayata geçirilmesi çalışması kapsamında bölgede incelemelerde bulundu. 
Beraberinde Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Köprübaşı Kaymakamı Hamza Özer, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, ilk olarak Karacakaya köyünü ziyaret etti. Ardından tarihi kervan yolu üzerindeki Kahvedüzü, Madur dağı Harmantepe şehitliği, Ağaçbaşı Turba Bataklığı ve Taşlı Yaylası’nı gezen Vali Kızılcık “Medeniyetlere beşiklik etmiş olan ülkemizin dört bir köşesi gizli saklı hazinelerle dolu. Doğu Karadeniz Bölgemizde bu hazinelerini en güzideleri mevcut olup Doğu Karadeniz Bölgemizin çok önemli bir merkezi olan Trabzon'umuz doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir il konumundadır. Bizler küresel ısınmanın gerçek olduğu dünyamızda 21. Yüzyılda, Trabzon'umuzu alternatif turizm merkezi haline getirebilmek için o güzellikleri tozunu üzerinden üfleyip insanlığın hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.
İran ve Hindistan üzerinden gelen ticaret mallarının Trabzon’daki mevcut kervan yolu üzerinden İstanbul'a götürüldüğünü kaydeden Kızılcık “İpek Yolu’nun bir bölümü olan ‘Kervanyolu’nu Turizme Kazandırma Projesi’nin turizm anlamında tekrar canlandırabilme amacını gütmekteyiz. Bu projemiz Sürmene ve Köprübaşı ilçemizden başlayıp Taşlı Yaylası’ndan devam etmekte. Burayı gelip gördüğümüzde şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim ki tarihimiz kültürümüz gerçekten çok zengin. Bir ticaret yolu olan bu hat üzerinde aynı zamanda zenginliğin ve ince zevkin de yansıtıldığı çok güzel konaklar, evler ve hanlara rastladık. Bu güzelliklerin insanımız tarafından görülmesi, beğenilmesi ve yaşanılması arzusundayız. Bu çerçevede Kervanyolu’nu Turizme Kazandırma Projesi kapsamında buraların tabelalandırılmasından tutunuz da seyir yerlerinin yapılması ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Eminim ki bundan sonra uygulanacak projeler ile burası da saklı cennet olan bu doğal güzellikleri ile maruf bu bölgemizi de insanlık turizmine, ülke turizmine ve bölge turizmine kazandırmış olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler