Kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı?

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını yaptı. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon için büyük bir yatırım olan Kanuni Bulvarı'nı büyükşehir

Kentsel dönüşümde kaç bina yıkıldı?
 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını yaptı.
 
Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon için büyük bir yatırım olan Kanuni Bulvarı'nı büyükşehir belediyesi olarak sıkı şekilde takip ettiklerini belirtti.
 
Gümrükçüoğlu, 23 bin 700 metre uzunluğundaki dev projede üç ayrı tünelin yapımının hızla devam ettiğini, dördüncü tünelin inşaatının başlaması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, yolun 3 yılın sonunda önemli ölçüde tamamlanacağını söyledi.
 
Trabzon'da TOKİ ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin de hızla devam ettiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
 
"Şehri şantiyeye çeviren dev kentsel dönüşüm projelerinde kamulaştırılacak bin 573 binanın bin 337'sinin sahibiyle anlaşma sağlanarak 982'si yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 390 milyon lira ödendi. Zağnos Vadisi'nde dördüncü etabın startı verildi. Tabakhane'de yıkımlar devam ediyor, şu ana kadar 117 milyon lira ödeme yapıldı. Ayasofya hepinizin haberi olduğu gibi tamamlanmak üzere. Çömlekçi'de kamulaştırmalar sürüyor. Bu yılın sonunda Çömlekçi'deki tüm kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olacak. Narlıbahçe'de 382 binanın kentsel dönüşüme tabi tutulması söz konusu. Meydan Parkı'nda ikinci etap devam ediyor."
 
Gümrükçüoğlu, Ramazan etkinliklerinin bu yıl, yaşanan elim olaylar nedeniyle daha mütevazi şekilde gerçekleştirileceğini de kaydetti.
 
Gümrükçüoğlu'nun konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir belediyesinin personel norm ihdasının görüşülmesi sırasında soruları yanıtlayan Gümrükçüoğlu, 30 Mart seçimlerinin ardından kurulan büyükşehir belediyesine tek bir personel alımı yapılmadığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Yakın zamanda da böyle bir imkana kavuşabileceğimizi sanmıyorum. Eleman alımı şu an mümkün değil. Trabzon'un büyükşehir olmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Özel İdare çalışanlarımızın hak kaybı yaşamadan kamu kurumlarına paylaştırılması gündemde. Bu kapsamda çalışanlarımıza verilen formda 'üç il seçiniz' gibi bir ifade var. Bizler yapacağımız çalışmalarla tüm çalışanlarımızın Trabzon'daki kamu kurum ve kuruşlarına gönderilmesini, hepsinin Trabzon'da kalmasını sağlamaya gayret edeceğiz. Hiçbir çalışanımız kesinlikle hak kaybı yaşamayacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel