Kemençe ve hamsi heykeli proje yarışması

Trabzon Belediyesi şehrin simgelerinden olan kemençe ve hamsi heykeli için proje yarışması düzenleyecek. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan Nisan ayı dördüncü meclis toplantısında Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisy

Kemençe ve hamsi heykeli proje yarışması

Trabzon Belediyesi şehrin simgelerinden olan kemençe ve hamsi heykeli için proje yarışması düzenleyecek. 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan Nisan ayı dördüncü meclis toplantısında Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu raporunun okunmasının ardından alınan karar şöyle:
 
“Trabzon Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu’nun 12/02/2013 tarihinde yapılan toplantısında alınan tavsiye kararı üzerinde yapılan değerlendirmede;
Trabzon'un simgelerinden olan hamsi ve kemence için iki ayrı yapıt yapılmasına ve bu yapıtların birer proje yarışması ile belirlenmesine, bu konuda bir jürinin oluşturulmasına, Heykellerin dikileceği yerin, yarışma ve yapım süresince sonrasında meclis tarafından belirlenmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür”
 
Öte yandan Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Zağnos Vadisi Kentsel dönüşüm projesi ikinci etap kapsamında yapılan Türk Kahvesi, kafeterya ve büfenin beş yıl süreyle kiraya verilmesi de aynı toplantıda karara bağlandı.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler