Kazıkbeli Yaylası'nda zor anlar

Giresun’un Görele ilçesinden Gümüşhane il sınırlarında bulunan Kazıkbeli Yaylası'na giden 5 kişilik bir grubu ani yağan kar zor durumda bıraktı.Yaklaşık 2500 metre rakımda bulunan Kazıkbeli Yaylas’ına önceki gün gezi düzenledikleri öğrenilen Çağatay Akgün

Kazıkbeli Yaylası'nda zor anlar

Giresun’un Görele ilçesinden Gümüşhane il sınırlarında bulunan Kazıkbeli Yaylası'na giden 5 kişilik bir grubu ani yağan kar zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 2500 metre rakımda bulunan Kazıkbeli Yaylas’ına önceki gün gezi düzenledikleri öğrenilen Çağatay Akgün, Ali Kırthorun, Mehmet Yosma, Osman Işkın ve Mustafa Turp isimli 5 kişilik bir grup, 2 gün boyunca yaylada yardım bekledi. Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde baraj çalışmasını sürdüren Kolin firması Akköy 2 Yaşmak Şantiyesi’ni telefonla arayarak yardım isteyen grubun lideri Çağatay Akgün, kendilerini kurtarmaya gelen iş makinesinin aşırı yağan kar nedeniyle gelemediğini ve yaklaşık 2 gün boyunca yaylada mahsur kaldıklarını söyledi.

Görele ilçesini arayarak arkadaşlarına haber veren Çağatay Akgün, “Yaylaya geldiğimiz gün çok güzel bir hava vardı, aniden değişen ve kara çeviren hava bizi şaşkına çevirdi ne yapacağımızı şaşırdık. Yanımızda götürdüğümüz yiyecekler sayesinde iki gün boyunca direndik ve en son çare olarak da ilçeyi arayarak arkadaşlarımıza haber vermemizin ardından üç jeeple bizi kurtarmaya geldiler ve kurtularak ilçeye döndük” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel