Kazıdan tarih çıktı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında, yapılış dönemi henüz belirlenemeyen çocuk mezarı ile tarihi eşya bulundu. Kadifekale Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'nde bir inşaatın temel kazısında çalışan işçiler, kazının yapıldığı arazinin

Kazıdan tarih çıktı!
Samsun'un İlkadım ilçesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında, yapılış dönemi henüz belirlenemeyen çocuk mezarı ile tarihi eşya bulundu.
 
Kadifekale Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'nde bir inşaatın temel kazısında çalışan işçiler, kazının yapıldığı arazinin bitişiğindeki alanda tarihi kalıntılar olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Alana gelen yetkililer ilk yaptıkları incelemede, bir çocuğa ait olduğu düşünülen mezar ile kemik parçaları, 2 metal eşya ve topraktan yapılmış bir kap ortaya çıkardı.
 
Yetkililer, mezarın hangi döneme ait olduğunun, yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini kaydetti. 
 
Daha önce de Baruthane ve Kalkanca mahallelerinde çeşitli bölgelerde yapılan kazı çalışmalarında Antik Çağ'dan kalma mezar odaları bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler