Kayıp 70'lik dede yakalandı!

Samsun'da 2 kişinin öldürüldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili 4 yıldır aranan 70 yaşındaki dede, jandarmanın takibi sonucu sonunda yakalandı.İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi'nde 28 Ocak 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Coşkun Erbay (2

Kayıp 70'lik dede yakalandı!

Samsun'da 2 kişinin öldürüldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili 4 yıldır aranan 70 yaşındaki dede, jandarmanın takibi sonucu sonunda yakalandı.

İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi'nde 28 Ocak 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Coşkun Erbay (29) sevdiği kız olan Elif T.'yi (Erbay) kaçırarak resmi nikah kıyıp evlendi.

Kızın amcasının çocukları, olayın ardından konuşmak için Coşkun Erbay'ın Fatih Mahallesi Süreyya Sokak'taki evine geldi. Erbay'ı evde bulamayan şahıslar daha sonra ayrıldı. Kendisinin arandığını öğrenen Erbay, konuşma için söz konusu şahısları evinin yanına çağırdı. Burada Coşkun Erbay ile kızın yakınları arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahlar konuştu.

Mahalledeki gençler olayı yatıştırmak isterken, karşılıklı ateşlenen silahların ardı ardına patlaması üzerine Coşkun Erbay, Beytullah Aksoy (27), Ömer A. (22), Levent T. (23), Samet K. (21), İlhan T. (24) tabancayla vurularak, Aşkın A. (24) ve Ümit U. (22) darp sonucu yaralandı. Ağır yaralanan Coşkun Erbay kaldırıldığı Samsun Devlet Hastanesi'nde, Beytullah Aksoy ise Gazi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis olay yerinde 17 adet boş kovan ele geçirdi. Olaylan sonra gözaltına alınan İlhan T.(28), Hüseyin T.(52), Sancar T.(34), Tahsin T. (31) ve Metin T. (27) tutuklandı.

Dede Dursun T.(70) ise olaydan sonra kaçtı. Tutuklanan zanlılar ve firarda olan dede hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın duruşması devam ederken, 4 yılı aşkındır polis ve jandarma tarafından her yerde aranan Dursun T., İlkadım Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibi sonucu dün akşam Yukarıavdan köyünde bir akrabasının evinde yakalandı. Jandarma ekipleri uzun süredir aradıkları Dursun T. 'yi yakalamak için seferber oldu. Köydeki bir barakada bulunan saç telinden yola çıkan jandarma ekipleri, saç telinin DNA testi sonucu Dursun T.'ye ait olduğunu tespit etti.

Önce saklandığı köy tespit edilen Dursun T., her defasında baskın öncesi kaçmayı başarmıştı. 4 yıldır kaçan ve silahlı çatışmada kendisinin de her iki bacağının 6 yerinden vurularak yaralandığı öğrenilen Dursun T.'nin köylerde sağlık hizmeti veren vatandaşlar tarafından tedavi olduğu ileri sürüldü.

Haksızlığa uğradığını ve asıl saldırıya kendisinin uğradığını ileri süren Dursun T., jandarmada ifade vermeyip bugün geniş güvenlik önlemi altında Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Dursun T., yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartıldı. Dursun T., asıl yargılamanın yapıldığı duruşma günü savunma yapacağını belirterek, kimseyi öldürmediğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti Dursun T.'nin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Dursun T., Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel