Kayarken boğularak can verdi!

NEVŞEHİR’ de buz tutan göletin üzerinde kayan 2 kız çocuğu, buzun kırılması sonucu suya düştü düştü. Çocuklardan biri boğularak öldü, diğeri hastanede tedavi altına alındı.Nevşehir’in Acıgöl İlçesi’ne bağlı Topaç Köyü’nde ilköğretim okulu 4’üncü Sınıf öğr

Kayarken boğularak can verdi!

NEVŞEHİR’ de buz tutan göletin üzerinde kayan 2 kız çocuğu, buzun kırılması sonucu suya düştü düştü. Çocuklardan biri boğularak öldü, diğeri hastanede tedavi altına alındı.

Nevşehir’in Acıgöl İlçesi’ne bağlı Topaç Köyü’nde ilköğretim okulu 4’üncü Sınıf öğrencileri Kader Şahin (9) ile Hakime Topakçıer (10), hayvanların su içmesinde kullanılan 2 metre derinliğindeki göletin buz tutan yüzeyinde kaymaya başladı. Bu sırada buz kütlelerinin kırılması sonucu 2 kız çocuğu suya düştü. Çevredekiler olayı görerek 2 kız çocuğunu sudan çıkardı. Köye çağrılan 112 Acil ekiplerince Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuklardan Kader Şahin tüm müdahaleye karşın kurtarılamazken, Hakime Toprakçıer tedavi altına alındı.

Çocukları görüp göletten çıkaran köylülerden Yaşar Özay, gölette iki çocuğun çırpındığını görünce arkadaşı Zeynel Doğan ile birlikte, hemen oraya gidip iki çocuğu da çıkardıklarını ve 112’yi aradığını, çocukları kendi aracına alıp, köy yolunda 112 ambulansına teslim ettiğini söyledi.

5 YIL ÖNCE DE 1 ÇOCUK BOĞULMUŞ

Köylülerden Recep Aydoğdu da, göletin yıllar önce yağmur sularının birikmesi ile oluştuğunu, köydeki çocukların kışın buz tutan göletin üzerinde oynadıklarını anlattı. Bugüne kadar çok sayıda çocuğun buzun kırılması sonucu gölete düştüğünü, 5 yıl önce de yine bir çocuğun boğulduğunu söyledi. Köy halkını çocuklarının gölette oynamalarına izin vermemeleri konusunda muhtarlığın sürekli uyardığını belirten Aydoğdu, "Bu göletin etrafı kapatılmazsa buraya köyden daha çok çocuk düşer" dedi.

Köy halkı, hayvanlarının su içmesinde kullandığı göletin etrafının biran önce duvar veya tel örgü ile çevrilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler