Kaya’ Trabzon’un doğalgazı nerde?

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’dan hava kirliliği ile ilgili sert açıklama. CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya Başbakan’ın Trabzon’a doğal müjdeyi vermesinin üzerinden 7 yıl geçtiğini ve Doğalgaz’ın hala Trabzon’a gelmediğini söyledi.Kaya yapt

Kaya’ Trabzon’un doğalgazı nerde?

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’dan hava kirliliği ile ilgili sert açıklama. CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya Başbakan’ın Trabzon’a doğal müjdeyi vermesinin üzerinden 7 yıl geçtiğini ve Doğalgaz’ın hala Trabzon’a gelmediğini söyledi.

Kaya yaptığı yazılı basın açıklamasında Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibini sert ifadelerle eleştirdi

İşte Kaya’nın yazılı basın açıklaması

BU NE DUMANDIR?

Kış geldi, Trabzon’da yine dumanlı ve kömür kokulu günler başladı. Şehir boğuluyor, insanlarımız adeta zehir soluyor! Hani 2010’da doğalgaza kavuşacaktık, artık hava kirliliği olmayacaktı?

Bu konudaki sözleri hatırlayalım;

Başbakan Erdoğan 2005 yılı Ocak ayında Trabzon ticaret odası ziyaretinde; “Doğalgaz yakında Trabzon’a gelecek, çalışmalar sürüyor, böylece Trabzon hava kirliliğinden de kurtulacak.” dedi.

2009’da Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tamamının 2010 yılı sonuna kadar doğalgaza geçeceğini söyledi ve  “Biz göreve geldikten sonra doğalgazı birinci önceliğimiz yaptık.” dedi.

26 Eylül 2012 günü Atatürk Köşkü bahçesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Başkan O.Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibi,  2014 yılı sonu veya 2015 yılı içerisinde tüm kentte doğalgaz ulaştırılmasının planlandığını da söyledi. 

Başbakan “yakında Trabzon’a doğalgaz gelecek” diyeli tam 7 yıl oldu!                                                       Belediye Başkanı ; “2010 yılı sonuna kadar Trabzon’un tamamı doğalgaza kavuşacak” diyeli 4 yıl oldu! Yıl 2012, işte manzara, Şehir kirli hava nedeniyle adeta boğuluyor!                                                                                              Rize’ye ve çevre illere gelen Doğalgaz Trabzon’a bir türlü gelemiyor.                                                      Belediye Yönetimi; “Doğalgaz geldi” diyecek şimdi!                                                                                      Geldiyse; “HAVADA BULUT YOK, BU NE DUMANDIR?”

BELEDİYE YÖNETİMİ SINIFTA KALMIŞTIR!

Şehrin üzeri, İnsan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar veren kalorifer veya soba bacalarından çıkan Karbonmonoksit , Kükürtdioksit , Azotdioksitler , is, kurum ve toz gibi genel kirletici gazlar nedeniyle  gündüz saatlerinde bile akşam görüntüsü oluşturan kapkara duman tabakasıyla kaplanıyor.

Ucuz ve çevreci bir enerji kaynağı olan ve şehrimizde hava kirliliğini önemli oranda azaltacak olan Doğalgaz, Belediye Yönetiminin beceriksizliği nedeniyle şehrimize bir türlü gelmiyor!                                                                  

Kentte hava kirliliği oranları çok üst seviyelerde seyrediyor. Dünya sağlık örgütünün değerlerine baktığımız zaman bu değerler Trabzon'da 7–8 kat fazla. Bunu gözlemlemek çok basit!                                     

Sahilden ya da yüksek bir yerden baktığınızda kirliliği rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden söz eden doktorlar, solunum yolu ve kalp rahatsızlığı bulunanlarla, çocuk ve yaşlıların kirliliğin yoğun olduğu saatlerde dışarıda kalmamasını tavsiye ediyor.

Trabzonlulara havası ve suyu temiz, yaşanabilir bir şehir sunmakla görevli belediye yönetimi adeta uyuyor. Her konuda olduğu gibi Doğalgaz konusunda da sınıfta kalıyor.                                               Yazık oluyor bu şehre!

Bu şehir artık Ucuz Doğalgaz KULLANMAK İSTİYOR!

Rahat nefes almak istiyor, Yaşanabilir temiz hava istiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler