Karmate Grubu'nda büyük şok

Karadeniz müziğine yeni bir soluk ve heyecan getiren Karmate grubu yaşanan bazı gelişmeler sonrası dağıldı. Ekibin kurucusu ve solisti Resul Dindar ise tek başına yola devam etme kararı aldı.Gaziantep, İzmit ve İstanbul'da tek başına konserler veren Artvi

Karmate Grubu'nda büyük şok

Karadeniz müziğine yeni bir soluk ve heyecan getiren Karmate grubu yaşanan bazı gelişmeler sonrası dağıldı. Ekibin kurucusu ve solisti Resul Dindar ise tek başına yola devam etme kararı aldı.

Gaziantep, İzmit ve İstanbul'da tek başına konserler veren Artvin Hopalı olan Resul Dindar yeni bir albüm çalışması içinde olduğunu belirterek “Ne hedeflerimden, ne müziğimden, ne kişiliğimden, ne de inandığım değerlerden asla taviz vermeden yoluma devam edeceğim” dedi.
 
Fanatik Trabzonsporlu olan Resul, kurban bayramı sonrası Trabzonspor taraftarlarının organize edeceği bir organizasyonda da sahne alacağını Trabzon'da ki sevenleriyle hasret gidereceğini dile getirdi.
 
2008'de başlayan yolculuk 2012'de son buldu. Karmate , 2008 yılının Temmuz ayında Resul Dindar, İsmail Avcı (İsmanaşi) ve Oktay Üst tarafından kurulmuştu. Karmate (karmaûe) , Lazca 'da "değirmen" demek. Karadeniz 'de üretimi, emeği ve karşılıksız yardımlaşmayı simgeleyen Karmate, korunmaya değer otantik yapısı ile kaybolmaya yüz tutmuş dilleri, müziği ile yaşatmayı ve arşivlerde kalan ezgileri ortaya çıkarmayı, kendisine hedef olarak belirlemiş olan bizler için; grubu ifade edebilecek anlamlı bir simge olmuştu.
 
“Karadeniz kültürünün müziğini icra edebilmek; özveri, en önemlisi sorumluluk gerektirir" diyerek başladıkları müzik yolculuklarında, kendi coğrafyalarında, popüler kültürle yozlaştırılan, sözde Karadeniz müziğine karşı; Lazca ve Karadeniz de konuşulmakta olan diğer dillerde (Türkçe, Megrelce, Gürcüce, Hemşince, Rumca) söylenen destanları, ninnileri, türküleri hassas yapılarını bozmadan, akustik enstrümanlarla yeniden yorumlayarak; evrensel boyuta taşımayı amaç edindiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel