KARGİD Rusya ile vizeleri açıkladı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu gelişmenin Türk iş dünyası için önemli olmasının yanı sıra, bölgeye yakınlığı nedeniyle Karadeniz havzasındaki işadamlarını da fazlasıyla memnun ettiğini belirtt

KARGİD Rusya ile vizeleri açıkladı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu gelişmenin Türk iş dünyası için önemli olmasının yanı sıra, bölgeye yakınlığı nedeniyle Karadeniz havzasındaki işadamlarını da fazlasıyla memnun ettiğini belirtti.

Vizelerin kalkmasının iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesini de katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Altıntaş, "Rusya ile Türkiye arasında geçtiğimiz yılda 26, 2 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşti. İki ülkenin stratejik ortaklık perspektifinde ilerlemesini sağlayacak uygulama ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin yakalanmasına katkı sağlayacaktır. " dedi.

Uygulamanın ayrıca turizm sektörü ile kısa süreli iş ziyaretleri ve fuar katılımları açısından da büyük kolaylıklar getireceğine değinen Altıntaş, "Türkiye'nin sıfır sorunlu dış politika yaklaşımı ve Rusya'nın modernizasyon çabaları ile örtüşen uygulamanın, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından avantajlar sağlamasını bekliyoruz. Bunun yanında vizelerin kalkmasıyla birlikte iş adamlarımız seyahatlerinde zaman ve masraf konusunda da tasarruf sağlayacaktır. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel