Karan: Trabzon kenti sıkışmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon’da son 10 yılda deprem gibi büyük bir felaket olmamasına rağmen Türkiye’de en fazla göç veren 6. il konumunda olduğunu söyledi.Partisinin il binasında bugün beraberindeki partililer ile

Karan: Trabzon kenti sıkışmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon’da son 10 yılda deprem gibi büyük bir felaket olmamasına rağmen Türkiye’de en fazla göç veren 6. il konumunda olduğunu söyledi.

Partisinin il binasında bugün beraberindeki partililer ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Karan, Trabzon’un Türkiye’nin en çok göç veren 6. İli olduğunu hatırlattı.

Karan “Göç kapsamı altında 6. sırada maalesef Trabzon yer almaktadır. Burada son 10 yıl içerisinde bir deprem olmadı. Siyasi iktidarın birinci derecede görevi bu olayı araştırmaya devam etmesi gerekirken biz göç vermeye devam ediyoruz. Geleceğimizi garanti altına alamazsak, yaşamımızı devam ettirmek için ekmeğimizin olduğu yere göç veririz. Bunu gidermek için önce Trabzon’ a bir tersane sözü verilmiştir. Devletin 60 Milyon Doları’nı Sürmene’deki Yeniay Tesisleri’ne kurduk ne hikmetse tersaneleri açamadık ve sonra bize açılamayacağı bildirgesi geldi. Bize buralarda Lojistik Merkez yapılacağı söylendi ancak daha sonra o da Rize’ye kaydırıldı. Hiç kimse Trabzon halkını aptal yerine koymaya kalkmasın” dedi.

20 GÜNDE LOJİSTİK MERKEZ PROJESİNİ HAZIRLARIM

Demiryolunun da kaybedildiğine dikkat çeken Karan “Trabzon kenti sıkışmıştır artık. Trabzon kentinin, Güney çevre yolu ile beraber güneye doğru açılması gerekir. Şimdi bugün Trabzon’daki alternatif bulamayanlara 3 tane lojistik merkez söylüyorum. Araklı bölgesindeki yer lojistik merkez yapılmaya uygundur. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin önü lojistik merkez yapılmaya uygundur. Değirmendere-Liman arası lojistik merkez yapılmaya uygundur ve tarihi bir limandır. Sarhana burnu (Akçaabat’ta) Karadeniz’deki 3 doğal limandan biridir. Buralarda çok uygun paralara lojistik merkez yapılabilir. Eğer siyasi iktidar tüm olanaklarına rağmen, tüm çalışan bürokrasiye rağmen bunları yapamıyorlarsa CHP il başkanı olarak 20 günde o lojistik merkezin projesini hazırlar kendilerine de sunabilirim” diye konuştu.

20131024aw000850_01.jpg

BELEDİYE BAŞKANLARI 29 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Karan, Merkez İlçe Teşkilatı’nın kapatılmasının ardından aynı yönetimin Ahmet Kaya başkanlığında Ortahisar İlçe Başkanlığı’nda dünden itibaren görev yapmaya başladığını hatırlattı. CHP il Başkanı Yavuz Karan, 29 Ekim’de Trabzon Postane önünde toplanarak Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle saat 13.30’da Trabzon Merkez Postanesi’nin önünden Atatürk Alanı’na yürüyeceklerini ve aynı akşam saat 18.30’da Akçaabat’ta bir yemek düzenleyeceklerini belirterek “Trabzon’daki 5 tane belediye başkan adayımızı o akşam orada açıklayacağız. Bunu da Trabzon kamuoyu ile paylaşacağız. Yine aynı şekilde aday adaylarımızı Kasım içerisinde belli bir kısmını açıklayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel