Karan; " Deliller Karartılabilir"

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en büyük maden kazası olan Soma Madeninde meydana gelen kaza sonrası 301 madenci yaşamını yitirirken geriye kalan üzüntü, tepkiler ve bir dizi iddialar oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan da Soma madeninde meydan

Karan; " Deliller Karartılabilir"
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en büyük maden kazası olan Soma Madeninde meydana gelen kaza sonrası 301 madenci yaşamını yitirirken geriye kalan üzüntü, tepkiler ve bir dizi iddialar oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan da Soma madeninde meydana gelen kazayla alakalı çarpıcı açıklamalar yaparken hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlar ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da baş sağlığı diledi.
 
Peşkeş Çekildi
 
Soma’daki maden kazasının bir iş cinayeti olduğunu iddia eden Karan, “Soma’da meydana gelen bir iş cinayetidir. En zor kazanılan ekmek madenden kazanılan ekmektir, en büyük emek madendeki emektir bu anlamda hayatını kaybeden işçilerimizin ruhları şad olsun. Türkiye’de AK Parti iktidarıyla birlikte memleketimizin en önemli kuruluşları AK Parti tarafından kendi partisinden olan iş adamlarına peşkeş çekilmiştir. Bunu çok net bir şekilde tespit etmemiz gerekiyor” dedi.
 
Kimi Kime Denettiriyorsunuz?
 
Türkiye Cumhuriyetinin AK Parti döneminde taşeron cumhuriyetine dönüştüğünü iddia eden Karan, “Bu tür kazaların ve olayların kadermiş gibi topluma sunulması üzüntü vericidir. Bu işletmenin 3 yılda 6 kez denetildiği söyleniyor, siz kimi denetliyorsunuz? AK Partili bir iş adamının yerini AK Partili bir bürokrata denetiyorsunuz. Soma’daki olay bir iş kazası değiş bir iş cinayetidir. 300’den çok yurttaşımızın umutları sönmüştür, yaşanacak olan hikayeleri yarım kalmıştır” diye konuştu.
 
Sabahın Köründe Gözaltı
 
Soma’daki kaza sonrası delillerin karartılabileceğini de iddia eden Karan, “Dünya’nın hiçbir yerinde özellikle linyit kömürünün olduğu yerlerde çok az yaşandığını biliyoruz. Buna rağmen bu gibi yerleri o firmalara peşkeş çekenler bu cinayetin baş sorumlusudur. Olayın üzerinden 6 gün geçti firma yetkilileri yeni gözaltına alındı. Ama bu ülkenin genelkurmay başkanını delilleri karartır diye sabahın köründe tutukladınız” ifadelerini kullandı.
 
SGK’dan Sıkı Denetim
 
Trabzon’da da iş güvenliğine dikkat çeken Karan, “Trabzon’da maden açısından çok zengin değiliz fakat imar yani inşaat açısından hızlı bir ilerleme var. Türkiye’de 90 bine yakın iş güvenliği uzmanı var fakat uygulamalar formalitede kalıyor. İşletmeler 250-275 lira iş güvenliğine vererek belge üzerinden işlerini hallediyor. Trabzon’da inşaat sektöründe çalışan işçiler sigortasız ve dışarıdan gelen işçiler, dışarıdan derken yurt dışından gelenler oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu konuda çok sıkı bir denetim içinde olması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler