Karadenizli teyze 3 kişiye umut oldu

Ordu’da, damar tıkanıklığı sebebiyle beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Emine Bingöl’ün bağışlanan organları 3 kişiyi hayata bağladı. Ordu'da yaşayan 70 yaşındaki Emine Bingöl, beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. D

Karadenizli teyze 3 kişiye umut oldu

Ordu’da, damar tıkanıklığı sebebiyle beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Emine Bingöl’ün bağışlanan organları 3 kişiyi hayata bağladı. 

Ordu'da yaşayan 70 yaşındaki Emine Bingöl, beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata döndürülemeyen Emine Bingöl'ün beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği çocukları Nuray ve Yıldıray Bingöl, beyin ölümü gerçekleşen annelerinin, akciğer ve böbreklerini aile içinde anlaşarak bağışladıklarını bildirdi. Bunun üzerine durum Ulusal Organ Nakil Koordinatörlüğüne bildirildi. Ordu’ya yakın Organ Nakli Koordinatörlüğü olan Trabzon ve Samsun’dan yola çıkan organ nakli ekipleri Ordu’ya geldi. Yapılan operasyonla Emine Bingöl’ün akciğeri Trabzon'a, böbrekleri Samsun ve Ankara'daki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

“ORGAN BAĞIŞINI AİLECE KABUL ETTİK”
Organları bağışlanan Emine Bingöl'ün kızı Nuray Bingöl annesinin beyin ölümü gerçekleştikten sonra doktorların organ bağışı teklifini ailece kabul ettiklerini belirtti. Organ bekleyen binlerce hasta olduğunu belirten Bingöl,"Doktorumuz bize teklifte bulundu. Organ bağışı düşünüp düşünmediğimizi sordu. Bizde ailecek oturup karar verdik. Çünkü organ bekleyen onlarca genç yaşlı insanımız var. Yarın bizimde başımıza böyle bir durum gelebilir. Biz bunları düşünerek kardeşlerim ve babamla böyle bir karar aldık. Annem inşallah başkalarına hayat verir" dedi.

OĞLU DA ORGANLARINI BAĞIŞLADI
Annelerinin organlarını alacak kişileri tanımak ve görüşmek istediklerini ifade eden Nuray Bingöl, annelerini kaybettikleri için üzüldüklerini, organlarıyla başka birilerinin de yaşayacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Emine Bingöl'ün oğlu Yıldıray Bingöl da, annesinin başkalarına hayat vermesinin güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Ben kendi organlarımı bağışladım. Ölürken başkalarının hayatını kurtaracak olmak farklı bir duygu, onların yaşadıklarını inşallah hissederim. Dışarıda insanları görüyoruz günlerce aylarca diyaliz makinelerine bağlı kalıyor. Herkes organlarını bağışlamış olsa bunların hiçbirini görmeyiz. Sadece hastalar değil onlarla birlikte aileleri de acı çekiyor. Ben herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler