Karadenizli köprüsü böyle olur!

Giresun'un Piraziz ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hurşut Gürsoy, evi ile yol arasında bulunan dere üzerine kendi imkanları ile yaptığı köprüye demir kapı taktı Gürsoy, kapı sayesinde, evinin yan tarafında oturan ve köprü yapımında kendisine destek olmadığ

Karadenizli köprüsü böyle olur!
Giresun'un Piraziz ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hurşut Gürsoy, evi ile yol arasında bulunan dere üzerine kendi imkanları ile yaptığı köprüye demir kapı taktı
 
Gürsoy, kapı sayesinde, evinin yan tarafında oturan ve köprü yapımında kendisine destek olmadığını belirttiği kardeşi ile ailesinin köprüden geçmesine izin vermiyor
 
Piraziz ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hurşut Gürsoy, evi ile yol arasında bulunan dere üzerine kendi imkanları ile yaptığı köprüye demir kapı taktı.
 
Bozat köyünde eşi ile tek katlı evde yaşayan Gürsoy, yola çıkmak için dere üzerine inşa ettiği demir köprüyü kullanıyor. Sel gibi doğal afetler sonrasında yıkılan tahta köprüyü daha sağlam yapmaya karar veren Gürsoy, evinin yan tarafında ailesi ile oturan kardeşinden destek istedi. Kardeşinden maddi ve manevi destek göremeyen Gürsoy, bunun üzerine kendi imkanlarıyla tamamladığı köprüye kapı taktı.
 
Hurşut Gürsoy'un yaptığı köprüden bu sayede herkes geçemiyor. Köprüyü sadece Gürsoy'un izin verdiği kişiler kullanabiliyor. Gürsoy'un kardeşi ile ailesi de yoldan evlerine giderken dereden geçmek zorunda kalıyor.
 
Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceden yaptığı tahta köprülerin şiddetli yağış sonrası çok kez yıkıldığını anlattı.
 
Bunun üzerine demir köprü yapmaya karar verdiğini dile getiren Gürsoy, şöyle devam etti:
 
"Kendi çabamızla yaptığımız tahta köprüler yağışlarda yıkıldı. Bunun üzerine daha iyi bir köprü yapımı için gerekli yerlere müracaat ettim ve yardım alamadım. Daha sonra kendi imkanımla bu köprüyü yapmaya başladım. Köprü yapımında burada yeri olan arkadaşlara yardımcı olmalarını söyledim ama kimse destek olmadı. Bundan dolayı köprüye kapı yapmak zorunda kaldım. Bu köprü için 25 bin TL harcadım. Emekli paramı köprü yapımı için kullandım ve hala emekli olamadım."
 
Kapıdan ailesi ve misafirleri geçiyor
 
Kendi imkanı ile yaptığı köprüden kimsenin geçmesini istemediğini belirten Gürsoy, "Köprüyü çabamla yaptığım için kimsenin geçmesini istemiyorum, sudan geçsinler. Bu kapıdan ailem ve misafirlerimiz geçiyor. Başka kimse geçmeye çalışırsa geri çeviririm. Çünkü senin cebinde paran duracak, ben ise aç duracağım. Bundan dolayı kapıyı taktık. Kardeşim falan bu köprüden geçemiyor" dedi.
 
Gürsoy, köprünün olmadığı zamanlarda zorluk yaşandığını dile getirerek, "Hasta olursak, cenazemiz olursa ne yaparız diye çok düşünürdüm. Dereden nasıl geçebileceğimizin hesabını yapıyordum. Allah'a şükür artık evden yola geçebileceğimiz köprümüz var" diye konuştu.
 
 Köprü yüzünden yaşananlar rüyalarına girdi
 
Gürsoy'un eşi Meliha Gürsoy ise köprü yüzünden yaşadıkları sıkıntıların rüyalarına girdiğini vurgulayarak, daha önceden yanlarında kalan torunlarının selle yıkılan köprü yüzünden 3 gün eve gelemediğini ve yurtta barınmak zorunda kaldığını anlattı.
 
Köprüyü yaptırmak için maddi zorluklar yaşadıklarını ifade eden Gürsoy, eşinin kardeşinin maddi destek sağlamadığını, bundan dolayı onların köprüden geçişine izin vermediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel