'Karadenizli kadın' hayatını kaybetti

 Yeşim Ustaoğlu'nun 'Pandora'nın Kutusu' filminde de rol alan Fransız oyuncu Tsilla Chelton hayatını kaybetti.  21 Haziran 1918'de Paris'te doğan Chelton kariyerine ilk adımını 1948 yılında Fransızların ünlü mim oyuncusu Marcel Marceau'nun eşliğinde attı.

'Karadenizli kadın' hayatını kaybetti

 

Yeşim Ustaoğlu'nun 'Pandora'nın Kutusu' filminde de rol alan Fransız oyuncu Tsilla Chelton hayatını kaybetti. 

 

21 Haziran 1918'de Paris'te doğan Chelton kariyerine ilk adımını 1948 yılında Fransızların ünlü mim oyuncusu Marcel Marceau'nun eşliğinde attı. 

 

1950 yılından itibaren Eugene Ionesco'nun oyunlarını canlandırmaya başladı. Adamov, Beckett, Audiberti, Brecht gibi çağdaş yazarların kaleme aldığı birçok oyunda rol aldı. 

 

Sinema alanında ise Yves Robert, Claude Chabrol, Christian de Chalonge, Gérard Our ve Peter Hyams gibi yönetmenlerle çalıştı. Ancak popülerlik kazanması 70 yaşındayken rol aldığı Etienne Chatiliez'in yönettiği 'Tatie Danielle' (1989) isimli filmde canlandırdığı unutulmaz yaşlı kadın karakteriyle oldu. 

 

Bu filmdeki performansıyla Cesar ödüllerine aday gösterildi. 'Pandora'nın Kutusu'nda Alzheimer hastası Karadenizli bir kadını canlandıran Chelton, bu filmdeki oyunuyla San Sebastian Film Fesitvali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştı. 

 

Filmin Türkiye'deki galasına gelemeyen Chelton, rolü neden kabul ettiği sorusuna ise "Ölmeyi unutmak için" cevabını vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler