Karadenizli icatta dur durak bilmiyor!

Fatsalı Mustafa Geriş, tarım aracı patpata alternatif “52 Atmaca” isimli arazili yük aracı yaptı.Mustafa Geriş’in iddiasına göre, yeni imalatını yaptığı arazili 52 Atmaca’nın devrilme riski çok düşük. 1975 yılında Kumru’da iş yeri açarak 1990 yılına kadar

Karadenizli icatta dur durak bilmiyor!

Fatsalı Mustafa Geriş, tarım aracı patpata alternatif “52 Atmaca” isimli arazili yük aracı yaptı.

Mustafa Geriş’in iddiasına göre, yeni imalatını yaptığı arazili 52 Atmaca’nın devrilme riski çok düşük. 1975 yılında Kumru’da iş yeri açarak 1990 yılına kadar burada traktör, traktör sabanları ve öküz sabanları imalatı yaptıklarını belirten Mustafa Geriş, “Ondan sonrada makineleşmeye geçtik. Yani motorla Lombardini kasasının imalatını yaptık, ardından diferansiyelli çekiş koyduk. Çok sattık. 2000’li yılların sonlarına kadar memlekette bu işi yapan yoktu, sadece biz yaptık. Bizden sonra da yapanlar oldu. Bizden modelleri alanlar oldu ama esas bunu keşfeden biziz” dedi.

‘52 Atmaca’ ismini verdiği arazili bir araç yaptığını belirten Mustafa Geriş, “Son geldiğimiz noktada ise 52 Atmaca’nın arazili olanını yaptık. 22 beygir motor gücü var. Bu araç tüm bozuk arazilerde gidebilecek özelliğe sahip. Şu anda yapım aşamasındayız. Patenti Sanayi Bakanlığı’ndan alınacak ve fabrikasyon şekli de yapılacak. Bunun için KOSGEB'den destek alacağız. Bu yeni araç diğer yaptığımız araçlardan 100 kat daha güzel olacak. Kaza riski de olmayacak. Bunu vatandaş istese de deviremeyecek. 4 tekerin de freni var. Önler disk fren. Diğer patpat makineleri 500 kilo yük taşır, bu 52 Atmaca ise 1 ton yük taşıyacak” diye konuştu.

20140212aw005632_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler