Karadeniz'in tek adasına mitolojik yolculuk

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adası'nın tarihi yapısının tanıtımı için turistlik gemi seferleri düzenlenmesi iç

Karadeniz'in tek adasına mitolojik yolculuk

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adası'nın tarihi yapısının tanıtımı için turistlik gemi seferleri düzenlenmesi için çalışma başlatıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, otantik bitki örtüsü ile ilgi çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adası'nın, 40 dönümlük bir alanı kapladığını söyledi.

Bünyesinde 26 kuş türü ile manastır harabesi, şarap fıçıları, sur gibi tarihi kalıntıları barındıran Giresun Adası'nın bölge turizmi açısından önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Karahan, ancak adanın bu nimetlerinden yeterli seviyede fayda sağlanamadığını belirtti.

Giresun'daki bazı turizm potansiyellerini harekete geçirmek için birtakım çalışmalar başlattıklarını dile getiren Karahan, bu kapsamda mitolojik hikayeler ve rivayetlerle anılan Giresun Adası'nın ulaşım sorununu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini anlattı.

Karahan, sorunun çözümü için Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (DOKAP) desteğiyle bir proje çalışması başlattıklarını vurgulayarak, "Hazırlanan projeyle ulaşımın kolay sağlanmasının yanı sıra oradaki yürüyüş yollarının tanzimi ve botanik bahçesiyle adanın turizm anlamında değerlendirilmesi amaçlanıyor" dedi.

"TARİHİ VE MİTOLOJİK OLAYLAR, GÖRSEL VE İŞİTSEL OLARAK ANLATILACAK"

Proje kapsamında adaya, gemi ile ulaşımın sağlanacağını aktaran Vali Karahan, oradaki tarihi ve mitolojik olayları görsel ve işitsel olarak gelen misafirlere tanıtılması için birtakım hazırlıklar içerisinde olduklarını belirtti.

Karahan, adanın efsanelere dayanan mitolojik bir yapısının olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 "Adaya, Herkül'ün altın postu aramak için geldiği ve amazon savaşçılarının uğradığı konusunda mitolojik, efsanelere dayanan birtakım hikayeler var. Bu düşünceden hareketle yürütülen çalışmalar kapsamında ada ulaşımı için düşünülen gemi seferleri ile mitolojik ortamların canlandırılması sağlanacak. Oradaki kalıntıların turistlere gösterilmesi ve bünyesinde barındırdığı kuş türlerinin kolayca izlenmesini sağlayacağız."

Vali Karahan, söz konusu projenin turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel