Karadeniz'in Çukurovası olacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Niksar Ovası’nda Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Projesi uygulamaya konuldu. 6 bin hektar uygulama alanı olacak projeden, 12 bin çiftçinin yararlan

Karadeniz'in Çukurovası olacak


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Niksar Ovası’nda Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Projesi uygulamaya konuldu. 6 bin hektar uygulama alanı olacak projeden, 12 bin çiftçinin yararlanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, projenin ihale bedelinin 11 milyon 407 bin 740 lira olduğunu söyledi. Projenin Niksar’da bu güne kadar uygulanan tarımsal amaçlı en büyük projelerden biri olma özelliğini taşımakta olduğunun altını çizen Başkan Yıldız, “Yer teslimi yapılan proje, sözleşme gereği, 790 günde tamamlanacaktır. Araziler toplulaştırılıp düzgün şekilli parseller haline getirilmekle kalmayacak, yapılacak arazi yolları ve sulama kanallarıyla; her tarla sulama kanalına ve yola cepheli olacaktır. Zirai mücadele, gübreleme, sulama, hasat gibi faaliyetler kolaylaşacağı gibi, tarım makineleri ve tarımsal teknolojiler çok daha yaygın kullanılır olacaktır” dedi.


Başkan Yıldız, oluşacak büyük arazi parsellerinde, tarımda birim maliyetin düşeceğine, karlılığın artacağını ifade ederek, “Niksar ovasının, sadece Niksar ve bölge ekonomisine değil, ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacak. Ordu-Tokat duble yolu ve halen faaliyette olan D100 duble yoluyla da üretilecek tarımsal ve tarıma dayalı sınai mamullerin ihraç limanına ve iç pazarlara ulaşımı kolay olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel