"Karadeniz’imiz bir barış gölüdür"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve karşılıklı çalışılabilirliği geliştirmek maksadıyla 2001 yılında kurulan Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (BLACKSEAFOR) Komutanı olan

"Karadeniz’imiz bir barış gölüdür"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve karşılıklı çalışılabilirliği geliştirmek maksadıyla 2001 yılında kurulan Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (BLACKSEAFOR) Komutanı olan Deniz Albayı Yuriy Zemsky ile Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Fedarasyonu ve Ukrayna ülkelerinden gelen askeri gemi komutanlarını makamında kabul etti.
Vali Recep Kızılcık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Özellikle Trabzon’umuzda sizlerin ziyaretleri çerçevesinde yürütmüş olduğu görevi tanıtabilmeyi amaçlıyorsunuz. Bu tür faaliyetler sayesinde daha rahat ve huzurlu bir şekilde Karadeniz’de yaşabilmenin hazzını yaşamış olacağız. Karadeniz’imiz bir barış gölüdür. Hem Rus hem Türk karasularında ortak işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmasının hazzını yaşamış oluyoruz. Bu işbirliği gelecek adına mutlu bakmamız için bizleri sevindiriyor” dedi.
BLACKSEAFOR Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise grup adına yaptığı konuşmasında Trabzon’a ilk kez geldiğini dile getirerek “Burada olmaktan bizlerde çok büyük bir mutluluk duyduk. BLACKSEAFOR olarak Trabzon’a ilk gelişimiz. Bizler bölgede barış hizmetleri için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ziyareti anısına BLACKSEAFOR Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky’ye telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti. Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise Vali Kızılcık’a Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu adına şilt verdi. Ayrıca TGC Yıldırım Gemisi (Türkiye), BGS Priboy (Bulgaristan), ROS Sebastian (Romanya), RFS Tsezar Kunikov (Rusya Federasyonu), UPS Cherkasy (Ukrayna) gemilerinin komutanları da Vali Kızılcık’a birer plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler