Karadeniz'e yeni havaalanı

Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede, Gülyalı bölgesine yapılacak havaalanı deniz doldurularak inşa edilecekYıllardır gündemde olan Ordu ve Giresun'a hizmet verecek OR-Gİ Havaalanı'nın inşaatına gelecek yılın ilk yarısında başlanacak.Ulaştırma Baka

Karadeniz'e yeni havaalanı

Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede, Gülyalı bölgesine yapılacak havaalanı deniz doldurularak inşa edilecek

Yıllardır gündemde olan Ordu ve Giresun'a hizmet verecek OR-Gİ Havaalanı'nın inşaatına gelecek yılın ilk yarısında başlanacak.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek havaalanı, Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede, Gülyalı bölgesine yapılacak.

Coğrafi şartları nedeniyle uygun alan olmadığı için havaalanı, denizin doldurulmasıyla kazanılacak alana yapılacak. OR-Gİ Havalanı'nın pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre olacak. Havaalanı terminalinin ise 3 bin 500 metre kapalı alanı bulunacak.

Havaalanının Ordu'ya mı, Giresun'a mı yapılacağı tartışmaya neden olmuştu. Ulaştırma Bakanlığı, havaalanının her iki ilin ortasına yapılmasına karar verince tartışma son buldu.

Havaalanına hangi ilin isminin verileceği de tartışmaya yol açınca, Ordu'nun ilk iki harfi olan "Or" ile Giresun'un ilk iki harfi "Gi" harfleri birleştirilerek, havaalanın adı "OR-Gİ" olarak belirlenmişti. U

laştırma Bakanlığı, Uşak, Afyon ve Kütahya'ya hizmet verecek Zafer Havaalanı ile bölgesel havaalanları projesini başlattı.

OR-Gİ'nin dışında bölgesel havaalanı özelliğine sahip bir başka havaalanı da Adana ve Mersin arasına yapılacak. Çukurova Havalimanı'nın ihalesi de 2011 yılında gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler