Karadeniz'e şarkı söylüyorlar

 Trabzon’da yaşayan özgün müzik tutkunu iki genç her pazar Trabzon sahiline inerek Karadeniz’e gitar çalıyor.Hafta sonları Trabzon sahilinde bulunan kayalıklara gelerek gitar çalan gençlerden KTÜ Orman Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Caner, “ Türkiy

Karadeniz'e şarkı söylüyorlar

 

Trabzon’da yaşayan özgün müzik tutkunu iki genç her pazar Trabzon sahiline inerek Karadeniz’e gitar çalıyor.

Hafta sonları Trabzon sahilinde bulunan kayalıklara gelerek gitar çalan gençlerden KTÜ Orman Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Caner, “ Türkiye’de kanser riski en fazla olan bölgelerin en başında Karadeniz bölgesi geliyor. Çernobil faciasının en fazla etkilendiği bölge ve deniz Karadeniz olduğu için bizde sahille gelerek kayalıklardan Karadeniz’e şarkı söylüyoruz.  Dileğimiz tüm dünyada savaşlar dursun, Nükleer silahlanmaların gereği hiç yok.”dedi.

“Dünya Nükleerden uzak dursun”

Matematik 1. Sınıf öğrencisi Engin Bayrak, “ Ortadoğu’da yaşanan savaşlar ve beraberinde ölen insanlar bu dünyayı yaşanmaz bir duruma getiriyor. Bizim tek isteğimiz dünyadaki tüm savaşlar dursun. Neden savaşıyoruz ki çok anlamsız. Bu savaşlar. Hele birde nükleer silahlanma ise en berbat olanı. Silahı hiç kullanmasanız bile bir şekilde kaza sonucu patlıyor ve sonunda olan oluyor binler on binler hatta milyonlar bu kazadan etkileniyor. Bu yüzden dünya nükleerden uzak durması gerekli.”şeklinde konuştu.

Karadeniz için Kazım için dünya için çalıyoruz

Karadeniz denince ilk akla gelen kişi şüphesiz Kazım Koyuncu olduğunu söyleyen Ahmet Caner, “ Karadeniz müziğinin en efsane sesi Kazım ağabeydir. O Çernobil’den etkilenmiş bir toprakların çocuğuydu ve o felaketin getirmiş olduğu bir amansız hastalık yüzünden aramızdan ayrıldı.  Bizim gitar delimizden çıkan her ses bu Kazım ağabeyimizin hastalığa karşı amansız direnişinin bir simgesidir. Bu yüzden kayalıklara gelerek buradan Karadeniz’e bestelediğimiz sözleri söylüyoruz. Kısacası Karadeniz için Kazım için dünya için çalıyoruz.”dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel